- Ζάλτσμπουργκ - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες
- Καλύτερη και με γκολ για το 1-0 η Ζάλτσμπουργκ
- Η φάση του Λιατσικούρα και η πρόκριση για την αυστριακή ομάδα
Ο Ολυμπιακός πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στην Αυστρία. Αποκλείστηκε με σκορ 1-0 από τη Ζάλτσμπουργκ και έτσι η πορεία του στο φετινό Youth League έφτασε έως τα ημιτελικά. Σκόρερ του αγώνα ο Αγκιλάρ.
Ζάλτσμπουργκ - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες
Από τη μία ο σχηματισμός της γηπεδούχου Ζάλτσμπουργκ με βασικό τον γιο του Όλαφ Μέλμπεργκ είχε ως εξής: Ζαβιετσίζκι τέρμα, άμυνα με Χουσάουφ, Σούστερ, Μέλμπεργκ και Ρακλ. Άξονας με Σουλζμπάχερ, Στριέντνιγκ και Λούκιτς και τριάδα μπροστά με Μουρίγιο, Αγκιλάρ και Μπάιντοο.
Η διάταξη του Ολυμπιακού από την άλλη ήταν η εξής: Κουράκλης τέρμα, άμυνα με Παναγάκο, Πρεκατέ και Καρκατσάλη, κέντρο με Ρολάκη, Λιατσικούρα, Πλις και Δάμα και μπροστά τους Παπακανέλλο, Πνευμονίδη και Σιλά.
Καλύτερη και με γκολ για το 1-0 η Ζάλτσμπουργκ
Οι Αυστριακοί μπήκαν σαφώς πιο καλά στον αγώνα, σκόραραν νωρίς και είχαν και άλλες φάσεις για γκολ. Στο 11ο λεπτό από τη στιγμή που δεν μπόρεσε 2 φορές η άμυνα του Ολυμπιακού να διώξει και ο Αγκιλάρ με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Στο 22' ο Μουρίγιο είχε χαμένο τετ α τετ ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα για πολύ στα πόδια τους. Στο 45+ ο Μέλμπεργκ είχε μία κεφαλιά λίγο έξω ενώ την εστία των Πειραιωτών απείλησαν και παίκτες όπως ο Λούκιτς.
Η φάση του Λιατσικούρα και η πρόκριση για την αυστριακή ομάδα
Στο 2ο μέρος η πιο μεγάλη φάση του Ολυμπιακού ήταν το σουτ του Λιατσικούρα. Στο 47' είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε ιδιαίτερα δύσκολα. Η Ζάλτσμπουργκ δεν είχε τις φάσεις του πρώτου 45λεπτου αλλά διαχειρίστηκε το υπέρ της 1-0 έως και το τέλος του αγώνα.
Οι Ερυθρόλευκοι πάλεψαν όσο μπορούσαν αλλά βρέθηκαν σε ημέρα όπου όλα τους τα επιθετικά ατού δεν πήγαν καλά (όπως οι Παπακανέλλος και Πνευμονίδης). Το 1-0 έμεινε ως το τέλος και έτσι το ευρωπαϊκό ταξίδι των Νέων του Ολυμπιακού έλαβε τέλος με την παρουσία τους στα προημιτελικά του θεσμού του Youth League, ωστόσο και αυτή η γενιά των Πειραιωτών έδειξε σε όλους ότι έχει ταλέντο και μεγάλη προοπτική και βέβαια φέτος μπορεί να μην πήγε έως τα ημιτελικά αλλά έφτασε στις 8 τοπ ομάδες της Λίγκας αυτής.
ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Ζαβιετσίζκι, Χουσάουφ, Σούστερ, Μέλμπεργκ (73' Μοσβίτζερ), Ρακλ, Σουλζμπάχερ, Στριέντνιγκ (55' Παουμγκάρντερ), Λούκιτς (90' Ντόμπις), Μουρίγιο (74' Μπέντρα), Αγκιλάρ (55' λ.τρ. Μοσέρ) και Μπάιντοο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κουράκλης, Παναγάκος, Πρεκατές, Καρκατσάλης (46' Θεοδωρίδης), Ρολάκης (76' Γιουσούφ), Λιατσικούρας, Πλις (88' Τουφάκης), Δάμα, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης και Σιλά.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.