Mπορείς να ξεγράψεις τη Ρεάλ Μαδρίτης ακόμη και σε 3-0;

Μιχάλης Τσαμπάς Μιχάλης Τσαμπάς
Mπορείς να ξεγράψεις τη Ρεάλ Μαδρίτης ακόμη και σε 3-0;

bet365

Η Αρσεναλ μετά την... ξεγυριστή τριάρα επί της Ρεάλ στο Emirates είναι grande φαβορί για τα ημιτελικά, αλλά ο Μιχάλης Τσαμπάς δεν μπορεί να ξεγράψει το απόλυτο τοτέμ της διοργάνωσης ενόψει της ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»!

Από τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, όταν είχαμε πλήρη εικόνα από τα 4 πρώτα ματς των προημιτελικών του Champions League, τα... τσακαλάκια των διεθνών του Gazzetta «έτρεξαν» αμέσως ένα poll, καλώντας όλους εσάς να ψηφίσετε την ομάδα που κατά τη γνώμη σας θα σηκώσει στις 31 Μαϊου το... ιερό δισκοπότηρο.

Η Μπαρτσελόνα, σπάει ταμεία και συγκεντρώνει «ποσοστά Καντάφι» καθώς η 4άρα επί της Ντόρτμουντ ήταν εκκωφαντική και σε συνδυασμό με την μπαλάρα που παίζει αυτή την εποχή, την κάνει απόλυτο φαβορί για την κούπα.

Από κοντά ή μάλλον από απόσταση, αλλά στην 2η θέση βρίσκεται η Παρί Σεν Ζερμέν η οποία φέτος δείχνει ικανή όχι μόνο να φτάσει μέχρι την βρύση, αλλά να ξεδιψάσει και με το νέκταρ της κατάκτησης.

Οι Παριζιάνοι... απαλλαγμένοι από τις «λαμπερές μούρες» των περασμένων ετών (Μέσι, Μπαπέ, Νεϊμάρ, Ράμος), χωρίς να φείδονται αστέρων, μοιάζουν πιο ομάδα για να πετύχει όσα δεν πέτυχε τα περασμένα χρόνια με ρόστερ πολύ πιο... βαρύτερο. Στα χαρτιά όπως αποδείχθηκε. Την τριάδα στο βάθρο συμπληρώνει η Άρσεναλ, που σκόρπισε με τριάρα τη Ρεάλ και πως να την αφήσεις εκτός, ενώ το καρέ κλείνει με την Ίντερ που έκανε το πρώτο βήμα με το διπλό μέσα στο Μόναχο. Κάπου εδώ αναρωτιέσαι. «Μα καλά ούτε πρώτη στις επιλογές, ούτε δεύτερη, ούτε καν τρίτη, αλλά ούτε τέταρτη; Που είναι αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης;».

 

Το ίδιο και σε ανάλογο poll για το «πόσα τρόπαια θα κατακτήσει την τρέχουσα σεζόν η ομάδα του Αντσελότι». Κι εκεί το... μηδέν κυριαρχεί. Η ομάδα που έχει... διαλύσει όλα τα ρεκόρ στη διοργάνωση, που ζαλίζεσαι με τα 15 τρόπαια στη σειρά, είναι τόσο χαμηλά στις προτιμήσεις των φιλάθλων/αναγνωστών. Μόλις 5η και... καταϊδρωμένη.

Προφανώς η εικόνα που έδειξε την περασμένη Τρίτη στο Λονδίνο, στην αναμέτρηση του «Emirates» και το τελικό 3-0, δικαιολογεί και την απογοήτευση των χιλιάδων φίλων της στη χώρα μας, αλλά και το χαμηλό πλασάρισμα. Άλλωστε απέναντι δεν θα βρει (με κάθε σεβασμό) την Αλμερία και την Βαγιαδολίδ, αλλά μια εξαιρετική ομάδα, μια Άρσεναλ που έχει φέτος χρυσή ευκαιρία να φτάσει μέχρι τέλος. Οπότε οι «κανονιέρηδες» θα τα δώσουν όλα για όλα για να υπερασπιστούν ένα 3-0 που μοιάζει... υπερόπλο στα χέρια του Αρτέτα και στα πόδια των παικτών του.

Και κάπου εδώ φτάνουμε στο ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων: «Είναι τυπική διαδικασία η ρεβάνς του Σαντιάγκο Μπερναμπέου; Η Ρεάλ ως εδώ ήταν για φέτος; Ο Μπαπέ ούτε ως Μαδριλένος θα χαρεί το Τσάμπιονς Λιγκ;».

Τώρα που τα ξαναδιαβάζω, τρία ήταν τα ερωτήματα, άρα και τρία εκατομμύρια δολάρια. Η απάντηση του υπογράφοντος είναι όχι ξεκάθαρα. Τρελός δεν είμαι. Και ξέρω ποιος είναι το μεγάλο φαβορί και ξέρω πως ένα 3-0 δεν μπορεί να ανατραπεί για πλάκα από τον καθένα. Ειδικά όταν μιλάμε για ομάδες των συγκεκριμένων κυβικών. Όμως αν μια ομάδα σε αυτό το επίπεδο μπορεί να το κάνει είναι η Ρεάλ. Πολλοί θεωρούν ως ανέκδοτο τη φράση «βαριά φανέλα». Μπορεί να μην έχουν και άδικο. Δεν ανήκω στο συγκεκριμένο γκρουπ. Πιστεύω στο... ειδικό βάρος της φανέλας, αυτό που μεταλαμπαδεύεται από παίκτη σε παίκτη, αυτό που ο καθένας καλείται να υπερασπιστεί όταν την φοράει και έχει στο μυαλό και ποιοι τον έχουν φορέσει πριν από αυτόν και πόσους... τίτλους κουβαλάει στην πλάτη της.

Υπό αυτή την έννοια δεν ξεγράφω και είναι λάθος όποιος το κάνει να ξεγράψει την Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμη και όταν έχει στην καμπούρα της τρία παστέλια. Δεν είναι μακρινό το παρελθόν που έκανε απίθανα πράγματα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, επίσης με αντιπάλους από το... πάνω ράφι. Γιατί όχι και τώρα; Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός είναι το Νο1 συστατικό σε κάθε παίκτη που θέλει να είναι πρωταθλητής και ηγέτης. Οι «μερένγκες» έχουν ένα... κάρο από δαύτους.

«Τετάρτη κοντή γιορτή» για να παραφράσουμε και τα λόγια του λαού.



 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

Μιχάλης Τσαμπάς
Μιχάλης Τσαμπάς

Η πρώτη επαφή με τον.. χώρο έγινε στις «Παιδικές Φωνές» της Τετάρτης Δημοτικού σε ένα σχολείου του Αγρινίου. Ενα αθλητικό μονόστηλο και... όλος ο κόσμος δικός του. Από τότε κύλησαν... τόνοι κυβικά νερού στο αυλάκι αλλά το μυαλό πάντα εδώ γύρω τριγύριζε.

Για μια δεκαετία και κάτι μια μαγευτική περιήγηση στον κόσμο του χαρτιού και της εφημερίδας. Εφημερίδων για την ακρίβεια. Και μια και δύο και τρεις. Με μια τζούρα κι από ραδιόφωνο. Όμως η άλλοτε κραταιά και πλέον μια γλυκιά ανάμνηση «Αθλητική Ηχώ» έχει την δική της ξεχωριστή θέση στην καρδιά.

Κι από τον Ιούνιο του 2008 (βάλε κι ένα μήνα πριν τα δοκιμαστικά) το Gazzetta κυριαρχεί. Τα κτήρια αλλάζουν. Πότε Κατεχάκη, πότε Νέο Ηράκλειο και τώρα Αγία Παρασκευή. Η αγαπημένη όμως συνήθεια 15 ετών δεν αλλάζει ποτέ. Θέματα, τίτλοι, ειδήσεις, μεταγραφές, αποκλειστικότητες, συνεντεύξεις, αφιερώματα, μεγάλες διοργανώσεις. Όλα περνάνε μπροστά από τα μάτια και μεταφέρονται με αγάπη στην οθόνη. Συνεχίζεται...