Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 3-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 3-1

bet365

Η Παρί ήταν εξαιρετική στο Bernabeu, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιζε στην διοργάνωσή του, γύρισε το ματς με δύο γκολ, έφτασε τα 101 και οδήγησε την Ρεάλ στη νίκη με 3-1.

Ετοιμη να δικαιώσει τις προσδοκίες των οπαδών της και των ουδέτερων ήταν η PSG, όμως η καρδιά της δύο σερί φορές πρωταθλήτριας χτύπησε δυνατά στο τέλος και όχι μόνο ολοκλήρωσε την ανατροπή αλλά πήρε και σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Ο Ζινεντίν Ζιντάν έδειξε ότι μπορεί να του έχει μείνει λίγη ακόμα από τη μαγική σκόνη των δύο περασμένων ετών αφού με τις αλλαγές πήρε το ματς, όμως δεν θα το έκανε ποτέ χωρίς τον μύθο της διοργάνωσης, Κριστιάνο Ρονάλντο, που γύρισε μόνος του το ματς με δύο γκολ και έγινε ο πρώτος στην ιστορία που φτάνει τα 100 με τη φανέλα μίας και μόνο ομάδας (101). Πολύ νωρίς έβγαλε τον Καβάνι ο Εμερι, λίγα πράγματα από τον Νεϊμάρ, που δεν μπόρεσε να είναι καθοριστικός.

Δυνατά μπήκε στο ματς η Ρεάλ και προσπάθησε να πιάσει από τον λαιμό την Παρί και να της κόψει τον αέρα. Στο 3' η ωραία μπαλιά του Ισκο βρήκε τον Ρονάλντο, που εκτέλεσε με τη μία αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στο 6' το σουτ του Κροος απέκρουσε ο Αρεολά. Η Παρί φάνηκε στο 7' με το διαγώνιο του Γιούρι άουτ και οι γηπεδούχοι πόνεσαν μαζί με τον Μαρσέλο στο 9' αλλά ο Βραζιλιάνος... έζησε μετά τη μονομαχία με τον Ντάνι Αλβες. Η ομάδα του Ζιντάν προσπάθησε να κρατήσει ψηλά την πίεση, ο Ρονάλντο είχε φάουλ άουτ (26') όμως όσο τα λεπτά περνούσαν η Παρί είχε όλο και περισσότερα λεπτά με την μπάλα και ένιωθε καλύτερα.

Το πρώτο κομμάτι του πρώτου μέρους πέρασε με λιγότερες φάσεις και ρυθμό απ' ότι ίσως περίμεναν οι περισσότεροι. Ομως το δεύτερο είχε να δώσει. Στο 28' ο Νεϊμάρ είχε τη δυνατότητα να εκτελέσει αλλά καθυστέρησε με ντρίμπλες και στην εξέλιξη της φάσης ο Μαρσέλο έβγαλε μπαλιά-όνειρο και τον Ρονάλντο τετ-ε-τετ με τον Αρεολά, ο οποίος σταμάτησε τον Πορτογάλο με το πρόσωπο. Στο 32' η κεφαλιά του Ράμος δεν έκανε τη ζημιά αλλά στο επόμενο λεπτό την έκανε τη Παρί στην Ρεάλ. Ο Μπαπέ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Νάτσο και στρώθηκε τον Ραμπιό και ο Γάλλος πλάσαρε σωστά μέσα από την περιοχή για το 0-1. Το Bernabeu θα μπορούσε να παγώσει περισσότερο στο 38' όταν ο Νεϊμάρ βρήκε τον Καβάνι αλλά το σουτ του Ουρουγουανού κοντραρίστηκε την τελευταία στιγμή για να κλείσει το πρώτο 45λεπτο καλά για την Ρεάλ. Στην εκπνοή ο Λο Σέλσο τράβηξε από πίσω τον Κροος και παραχώρησε πέναλτι με το οποίο ο CR7 ισοφάρισε σε 1-1.

Η επανάληψη λίγο έλειψε να ξεκινήσει με γκολ για την Παρί, όμως στο 49' ο Νάβας έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μπαπέ από κοντά και στο 54' οι της PSG ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ράμος σε σουτ του Ραμπιό. Η Ρεάλ πίεσε στο επόμενο κομμάτι, όμως δεν μπορούσε να κάνει φάσεις και ίσως η αλλαγή του Εμερι να βγάλει τον Καβάνι στο 66', έδιωξε έναν μεγάλο φόβο από τους Μαδριλένους, που από το 68' είχαν στο τερέν και τον Μπέιλ (αντί του Μπενζεμά). Οι γηπεδούχοι ήταν τυχεροί να μην βρεθούν πίσω στο σκορ στο 76' μετά τη σέντρα-σουτ του Γιούρι που πέρασε απ' όλους και στο φινάλε πήραν τα πάνω τους και το ματς μετά τη διπλή αλλαγή του Ζιζού.

 

Εκτός από τον Μπέιλ και ο Ασένσιο έδωσε μεγάλη ώθηση και ένα ματς στο οποίο το 1-1 έμοιαζε πιθανό, η Ρεάλ το πήρε καθαρά. Στο 83' ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Αρεολά πετάχτηκε προ του Μαρκίνιος λανθασμένα και έστρωσε στον Ρονάλντο που έκανε εύκολα το 2-1 και τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Ασένσιο γύρισε στον Μαρσέλο και ο Βραζιλιάνος με σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο κόντραρε βρήκε δίχτυα. Το 3-1 έμεινε ως το τελικό αφού ο Νεϊμάρ στις καθυστερήσεις δεν σούταρε καλά με το αριστερό και έστειλε την μπάλα ψηλά από καλή θέση.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Ράμος, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Καζεμίρο (79' Βάθκεθ), Κρόος, Μόντριτς, Ισκο (79' Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (68' Μπέιλ).

Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Εμερι): Αρεολά, Κιμπέμπε, Μαρκίνιος, Γιούρι, Αλβες, Ραμπιό, Βεράτι, Λο Σέλσο (84' Ντράξλερ), Μπαπέ, Νεϊμάρ, Καβάνι (66' Μενιέ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα