Ρεάλ Μαδρίτης - Αταλάντα 3-1: Σοβαρή και άνετη στα προημιτελικά του Champions League (vid)

Gazzetta team
Ρεάλ Μαδρίτης - Αταλάντα 3-1: Σοβαρή και άνετη στα προημιτελικά του Champions League (vid)

bet365

Η Ρεάλ νίκησε και στη Μαδρίτη (3-1) την Αταλάντα με τα γκολ των Μπενζεμά, Ράμος, Ασένσιο και προκρίθηκε εύκολα στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά από τότε που έφυγε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Ρεάλ είχε «σφραφίσει» το μισό εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League από το Μπέργκαμο, όπου είχε νικήσει (0-1) την Αταλάντα με το γκολ του Μεντί. Το τσέκαρε το βράδυ της Τρίτης (16/3) στη Μαδρίτη, όπου παρουσιάστηκε σοβαρή και νίκησε 3-1 την Αταλάντα, δείχνοντας ότι σε ό,τι κατάσταση κι αν έχει βρεθεί μέσα στη σεζόν είναι πάντα στις υποψήφιες ομάδες να κατακτήσει τον τίτλο.

Πρώτη παρουσία στους «8» μετά από δύο διαδοχικές σεζόν στις οποίες σταμάτησε στους «16» (αποκλεισμοί από Άγιαξ και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα). Πρώτη φορά στα προημιτελικά, δηλαδή, από τότε που ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε τη Μαδρίτη με προορισμό το Τορίνο με τα σενάρια επιστροφής το τελευταίο διάστημα να δίνουν και να παίρνουν.

Η Αταλάντα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό και ξεκίνησε να απειλεί τη Ρεάλ, Ο Γκόζενς είχε την ευκαιρία με την προβολή στο πρώτο δοκάρι μετά από τη σέντρα του Μουριέλ από αριστερά, αλλά δεν την έπιασε καλά και μπλόκαρε ο Κουρτουά. Το γυριστό του Ρομέρο σταμάτησε πάνω στον Νάτσο, ενώ και το σουτ του Τζίμσιτι πέρασε άουτ. Η Ρεάλ προσπάθησε να συνέλθει από τα... νερά που έκανε η τριάδα στην άμυνά της και πήρε πρώτα την κατοχή κι έπειτα τον έλεγχο του ματς.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι δεν κατάφερε να κάνει στην πρώτη μισή ώρα αγώνα αισθητή την παρουσία της στην εστία του Σπορτιέλο. Το λάθος του τερματοφύλακα της ιταλικής ομάδας οδήγησε και στο πρώτο γκολ, αυτό με το οποίο άνοιξε το σκορ στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο». Ο Ιταλός τερματοφύλακας στο 34ο λεπτό απομάκρυνε λανθασμένα, ο Μόντριτς πήρε την μπάλα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπενζεμά, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε το 70ό του γκολ στη διοργάνωση, ο πέμπτος που το καταφέρνει.

Το γκολ αυτό έσβησε την ορμητικότητα των μπεργκαμάσκι, αντίθετα έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στους μερένγκες. Ο Βινίσιους τα έκανε όλα τέλεια στη μεγάλη ευκαιρία που είχε, εκτός από την τελική προσπάθεια. Δηλαδή πήρε την μπάλα από θέση πίσω αριστερά, διέσχισε όλο το γήπεδο με αυτή με σόλο, με σλάλομ απέφυγε τους αντιπάλους, αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω.

Στο 69ο λεπτό ανατράπηκε από τον συμπατριώτη του, Ραφαέλ Τολόι, ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σέρχιο Ράμος και έκανε το 2-0. Είναι εύστοχος στις 19 τελευταίες εκτελέσεις πέναλτι με τη Ρεάλ σε επίσημα ματς. Τελευταία φορά που αστόχησε το Μάιο του 2018 κόντρα στην πρώην του ομάδα, Σεβίλλη. Αυτό ήταν το 15ο γκολ στη διοργάνωση, έπιασε τους Ζεράρ Πικέ και Ιβάν Ελγκέρα. Θέλει ένα ακόμη για να πιάσει τον Ρομπέρτο Κάρλος στην πρώτη θέση των αμυντικών με τα περισσότερα γκολ στη διοργάνωση.

Κάπου εκεί «τελείωσε» η πρόκριση. Η Αταλάντα κατάφερε να μειώσει στο 83ο λεπτό με την φανταστική εκτέλεση φάουλ του Λουίς Μουριέλ (ο πρώτος Κολομβιανός που σκοράρει με εκτέλεση φάουλ στη διοργάνωση), αλλά η Ρεάλ πέτυχε και τρίτο γκολ. Το έκανε με τον Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος στο 85ο λεπτό με εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό νίκησε τον Σπορτιέλο και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΡΕΑΛ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βάθκεθ - Βαράν, Ράμος (64' Μιλιτάο), Νάτσο - Μεντί, Μόντριτς, Κρόος, Βαλβέρδε (82' Ασένσιο), Βινίσιους (69' Ροντρίγκο), Μπενζεμά.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο, Τολόι (61' Παλομίνο), Ρομέρο, Τζίμσιτι, Μέλε, Ντε Ρόον, Πεσίνα (84' Καλντάρα), Γκόζενς (57' Ίλιτσιτς), Πάσαλιτς (46' Σαπάτα), Μαλινόβσκι, Μουριέλ (84' Μίραντσουκ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα