Copa Africa: Στον τελικό από την άσπρη βούλα η Νιγηρία του σκόρερ και αρχηγού Εκόνγκ

Ιάσονας Θεριός
trost_ekong_nigeria_1

bet365

Με τον Τροστ-Εκόνγκ του ΠΑΟΚ να ευστοχεί σε δύο πέναλτι - ένα στην κανονική διάρκεια (1-1) κι ένα στη... ρώσικη ρουλέτα - η Νιγηρία έκαμψε εν τέλει την αντίσταση της Νοτίου Αφρικής και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Copa Africa.

Σπουδαία διάκριση για τη Νιγηρία και ίσως τα καλύτερα να... έρχονται! Οι Super Eagles του Γούιλιαμ Τροστ-Εκόνγκ υπέταξαν στα πέναλτι τη Νότιο Αφρική και εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό του Copa Africa, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν είτε την Ακτή Ελεφαντοστού, είτε τη Δημοκρατία του Κονγκό.

Πρωταγωνιστής ξανά ο στόπερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε φανέλα βασικού και το περιβραχιόνιο του αρχηγού και πάλι και... μίλησε όταν η μπάλα έκαιγε. Αρχικά στο 67ο λεπτό, ο Οσιμέν κέρδισε το πέναλτι και ο 30χρονος ευστόχησε από την άσπρη βούλα, δίνοντας το σημαντικό προβάδισμα στην εθνική του.

Η Νότια Αφρική πάντως, βρήκε απάντησε την τελευταία στιγμή κι έστειλε το ματς στην παράταση χάρη στο πέναλτι του Μοκοένα στο 90'. Εκεί - εκτός από την αποβολή του Κεκάνα στο 115΄ για τη Ν. Αφρική - δεν άλλαξε τίποτα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Εκόνγκ ανέλαβε την τέταρτη εκτέλεση και έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, με τη Νιγηρία να επικρατεί εν τέλει 4-2 και να ανοίγει τα φτερά της για τον τελικό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα