Κριστιάν Μακούν: Ο μοναδικός «Κύπριος» του Copa America

Newsroom
ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΑΚΟΥΝ
Το φετινό Copa America βρίσκεται προ των πυλών και το Gazzetta Cyprus κάνει αναφορά στον Κριστιάν Μακούν της Ανόρθωσης, τον μοναδικό εκπρόσωπο του κυπριακού πρωταθλήματος στη διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής.

Μπορεί το Euro 2024 να κερδίζει (δικαίως) τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων, ωστόσο τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/6) έχουμε την πρώτη σέντρα και στο φετινό Copa America, με την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι να θέλει να διατηρήσει τα «σκήπτρα», ξεκινώντας με αντίπαλο τον Καναδά (03:00).

Ναι μεν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας υπάρχει κυπριακό ενδιαφέρον με έξι παρουσίες παικτών, ωστόσο και στο τουρνουά της Λατινικής Αμερικής θα δούμε ένα (και μοναδικό) γνώριμο πρόσωπο. Ο λόγος φυσικά για τον Κριστιάν Μακούν της Ανόρθωσης, ο οποίος είδε το όνομά του στις τελικές κλήσεις της Βενεζουέλας.

Το Gazzetta Cyprus κάνει μια μίνι παρουσίαση της πορείας του στόπερ της ομάδας της Αμμοχώστου με την πατρίδα του, καθώς και του προγράμματος της Βενεζουέλας στο θεσμό.

Το ντεμπούτο στα 22 και οι 10 συμμετοχές

Μόλις πριν δυο χρόνια (2022) πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο ο Μακούν. Σε ηλικία 22 ετών και 21 ημερών αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της ήττας με 3-0 από την Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ της ίδιας χρονιάς.

 

Ακολούθησε ακόμη ένα ενενηντάλεπτο και ακόμη μια ήττα, αυτή τη φορά με 0-1 από την Κολομβία στις 30 Μαρτίου του 2022. Ο Κριστιάν ωστόσο είχε ξεκινήσει να πείθει με τις εμφανίσεις του τον Ομοσπονδιακό τεχνικό. Πράγμα που φάνηκε από τις ακόμη τέσσερις εμφανίσεις του μέσα στο έτος, σε φιλικές αναμετρήσεις.

Μάλιστα, στο νικηφόρο 2-1 επί της Συρίας (20/11/2022) έκανε την πρώτη και μοναδική έως τώρα ασίστ του, αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ. Έκτοτε, πήρε ακόμη τέσσερα παιχνίδια στα πόδια του, έχοντας μάλιστα πολύ καλή εμφάνιση στο ισόπαλο 1-1 με την Βραζιλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, στις 13 Οκτωβρίου του 2023. Τελευταία του εμφάνιση, για 12 λεπτά ως αλλαγή στη φιλική ήττα με 2-1 από τους Ιταλούς τον περασμένο Μάρτιο (21/3/2024).

Η «μέτρια» σεζόν με Ανόρθωση και το πρόγραμμα

Δυο γκολ σε 15 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μέτρησε φέτος ο 24χρονος με τη φανέλα της «Κυρίας», δείγμα μιας όχι και τόσο καλής χρονιάς, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως ήταν... κακός. Ωστόσο, οι πληροφορίες του Gazzeta Cyprus αναφέρουν πως πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο.

Πλέον, επικεντρώνεται αποκλειστικά στις υποχρεώσεις της πατρίδας του και ευελπιστεί να τη βοηθήσει να πάρει την πρόκριση για τα νοκ - αουτ. Άλλωστε, ο όμιλος κόντρα σε Εκουαδόρ, Μεξικό και Τζαμάικα δεν είναι.. απαγορευτικός για το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Κάτι που σίγουρα θα ανεβάσει και τη δική του χρηματιστηριακή αξία.

Το πρόγραμμα του Μακούν με τη Βενεζουέλα:

Κυριακή 23 Ιουνίου

Εκουαδόρ - Βενεζουέλα, 01:00

Πέμπτη 27 Ιουνίου

Βενεζουέλα - Μεξικό, 04:00

Δευτέρα 1 Ιουλίου

Τζαμάικα - Βενεζουέλα, 03:00

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα