Σκαλόνι: «Ευτυχώς που νικήσαμε αλλιώς η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου θα ήταν μια φθηνή δικαιολογία»

Newsroom
scaloni

bet365

Η Αργεντινή κατάφερε να πάρει τους τρεις πόντους στην πρεμιέρα του Copa America, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μείνει ευχαριστημένος ο προπονητής της Αλμπισελέστε.

Επιμέλεια: Ντύλαν Ρατσκόφσκι

Στη συνέντευξη Tύπου αμέσως μετά τον αγώνα ανάμεσα στην Αργεντινή και τον Καναδά (2-0), ο Λιονέλ Σκαλόνι αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, λέγοντας: «Με όλο τον σεβασμό, πρώτα θέλω να διευκρινίσω ότι ευτυχώς νικήσαμε, αλλιώς αυτά που θα πω θα ακουγόταν ως μια… φθηνή δικαιολογία. Εδώ και 7 μήνες γνωρίζουμε ότι θα παίξουμε εδώ πέρα και άλλαξαν το χορτάρι πριν 2 μέρες. Για το σόου δεν είναι κάτι θετικό, δεν είναι μια δικαιολογία, αλλά ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σε καλές συνθήκες. Το γήπεδο είναι πανέμορφο και με συνθετικό χορτάρι πρέπει να είναι εντυπωσιακό, αλλά το σημερινό χορτάρι ειλικρινά δεν ήταν αντάξιο για το επίπεδο των παικτών».

Ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, επίσης αναφέρθηκε στην κακή ποιότητα του αγωνιστικού χώρου. Το άστρο του Ροσάριο είπε: «Εμείς δοκιμάζουμε πάντα το ίδιο, ανεξαρτήτως της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Είναι αλήθεια ότι δυσκολευτήκαμε περισσότερο, οι παίκτες τους έκλειναν καλά τους χώρους και το χορτάρι μας ανάγκαζε να πάρουμε μια επιπλέον επαφή για τα κοντρόλ η για να παίξουμε μια δύσκολη πάσα. Μας δυσκόλεψε λίγο παραπάνω αυτό».

Οι Κούτι Ρομέρο και Εμιλιάνο Μαρτίνες επίσης αναφέρθηκαν σε αυτό, με τον πρώτο να λέει ότι είναι ανεπίτρεπτο μια διοργάνωση να γίνεται σε αυτό το επίπεδο και τον τερματοφύλακα να χαρακτηρίζει τον αγωνιστικό χώρο ως «ένα χάλι». Ο παίκτης της Άστον Βίλα είπε στη συνέχεια: «Άμα δεν καλυτερεύσει σε αυτόν τον τομέα το Copa America θα βρεθεί ένα σκαλοπάτι κάτω το EURO»

Η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ευθύνεται στο γεγονός ότι κανονικά το «Mercedes-Benz Stadium» χρησιμοποιεί συνθετικό χορτάρι, κάτι που η CONMEBOL δεν επέτρεψε για τη διοργάνωση. Ως αποτέλεσμα, έπρεπε να γίνει αλλαγή του χορταριού από συνθετικό σε φυσικό, κάτι που έγινε μονάχα 2 μέρες πριν την έναρξη του αγώνα. Ως συνέπεια, ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν αρκετά καλός σύμφωνα με τα λεγόμενα των μελών της αποστολής της Αλμπισελέστε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα