Copa America: Ο «κυπριακός» Κέρβερος της Βενεζουέλας, Ραφαέλ Ρόμο

rafael_romo_venezuela
Η χθεσινή μεγάλη νίκη της Βενεζουέλας στο Copa America, επί του ισχυρού πάντα Μεξικό, με 1-0, είχε την υπογραφή του ανθρώπου κάτω από τα γκολποστ της, του γνωστού στη Κύπρο, Ράφαελ Ρόμο.

Σε μια σκληρή αναμέτρηση στο SoFi Stadium της Καλιφόρνιας, το αήττητο σερί 13 αγώνων του Μεξικό έναντι της Βενεζουέλας, ήρθε σε ένα φινάλε με πρωταγωνιστή τον πρώην τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ Ράφαελ Ρόμο. Με την ομάδα του μπροστά το σκορ από το 57ο λεπτό (με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόντον), ο Ρόμο κατέβασε κυριολεκτικά «τα ρολά» και έδωσε τους κομβικούς τρείς πόντους στην ομάδα του, που την οδήγησαν στην πρώτη θέση του ομίλου με το απόλυτο 2/2 και το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, ο κίπερ της Βενεζουέλας, έκανε πέντε σημαντικές αποκρούσεις, μάλιστα όλες μέσα από την περιοχή του. Αυτές οι αποκρούσεις ισοδυναμούσαν με 2.74 xG, τα οποία xG προσέκρουσαν στον τοίχο εν ονόματι Ράφαελ Ρόμο. Φυσικά, μέσα σε αυτές τις επεμβάσεις θα πρέπει να συμπεριλάβουμε κυρίως το πέναλτι που απέκρουσε στο 87ο λεπτό, το οποίο εκτέλεσε ο παίχτης της ΑΕΚ, Ορμπελίν Πινέδα, επέμβαση η οποία επισφράγιζε την μεγάλη επικράτηση.

Με μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με το εθνόσημο, ο 34χρονος πλέον Ρόμο, πήρε από το χέρι την ομάδα και την οδηγεί στην επόμενη φάση του Copa. Ο νυν παίχτης της Ουνιβερσιτάτ Κατόλικα στο Εκουαδόρ, είναι γνωστός στο «νησί της Αφροδίτης» από το πέρασμα του σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ.

Την σεζόν 2017/2018, βρέθηκε για πρώτη φορά στη Κύπρο, όπου φόρεσε τα «Κίτρινα» της ΑΕΛ, ερχόμενος ως ελεύθερος από την Ιταλική Ουντινέζε. Έπειτα από 34 συμμετοχές στον «Λέοντα» και μια αγωνιστική περίοδο, ο Ρόμο βρέθηκε στον ΑΠΟΕΛ, όπου ευθύς αμέσως δόθηκε δανεικός στο Βέλγιο.

rafael romo ael

Ωστόσο η χρονιά 2018/2019 τον βρήκε με ρόλο στην ομάδα, πραγματοποιώντας 13 συμμετοχές και πανηγυρίζοντας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

rafael romo apoel

Το ταξίδι στην Κύπρο ολοκληρώθηκε για τον Ράφαελ τότε, κάνοντας βαλίτσες για την Δανία και την Σίλκεμποργκ, όπου συνέχισε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι, μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Σήμερα όπου έχει γίνει τραγούδι στα χείλη των συμπατριωτών του.

Μπορεί να έχει αγωνιστεί σε παραπάνω από 10 ομάδες (11 για την ακρίβεια), σε πάροδο 14 ετών, ωστόσο είναι βέβαιο, ότι την ποδοσφαιρική του Ιθάκη, την βρήκε στην εθνική ομάδα της χώρας του, της Βενεζουέλας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES, Copa America

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα