Copa America, εθνική Αργεντινής: Τα τρία «ζητήματα» που πρέπει να λύσει στα νοκ-άουτ

Copa America, εθνική Αργεντινής: Τα τρία «ζητήματα» που πρέπει να λύσει στα νοκ-άουτ

Newsroom
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

bet365

Απόψε στα μεσάνυχτα θα δοθεί η έναρξη των Νοκ άουτ του Copa America, με την Αργεντινή να έρχεται αντιμέτωπη με το Εκουαδόρ. Η Αλμπισελέστε μπορεί να είναι το φαβορί, αλλά έχει δείξει θέματα που πρέπει να επιλυθούν για να βγει πρωταθλήτρια Αμερικής.

Επιμέλεια: Ντύλαν Ρατσκόφσκι

Στα χαρτιά, η Αργεντινή έχει κάνει μια εξαιρετική διοργάνωση μέχρι τώρα, κάνοντας το 3/3 στον όμιλο της, βρίσκοντας τα δίχτυα 5 φορές στα 3 ματς και χωρίς να έχει δεχτεί γκολ. Παρόλα αυτά, η Αργεντινή πρέπει να βρει λύσεις σε μερικά θέματα που την απασχολούν ενόψει της τελικής φάσης του Copa America.

Βελτίωση στα τελειώματα φάσεων

Το ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσίασε η Αργεντινή στα ματς εναντίον του Καναδά, Χιλή και Περού είναι η μη-αποτελεσματικότητα στο αντίπαλο τέρμα. Στο πρώτο ματς του ομίλου, δηλαδή το Αργεντινή-Καναδάς, η Αλμπισελέστε έχασε 4 τετ α τετ (Ντι Μαρία, 2 ο Μέσι, Λαουτάρο). Στο δεύτερο ματς, εναντίον της Χιλής, η ομάδα του Σκαλόνι βρήκε το δοκάρι 2 φορές, ενώ ο Άλβαρεζ και ο Μολίνα έχασαν απειλητικές ευκαιρίες.

Με τα Expected Goals της Αργεντινής να είναι είδη πάνω από 2, ο Λαουτάρο κατάφερε να κάνει το 1-0 στο 87’. Η Αργεντινή είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία με ένα τετ α τετ που χαράμισαν οι Ντι Μαρία και Λαουτάρο Μαρτίνες. Στον τρίτο αγώνα του ομίλου, εναντίον το Περού, η Αργεντινή κατάφερε να νικήσει με σχετική ευκολία, παρόλο που ο Παρέδες έχασε πέναλτι, πάλι δείχνοντας ένα πρόβλημα στα τελειώματα φάσεων.

Αν και η Αργεντινή δεν πλήρωσε κανένα από αυτά τα λάθη στους ομίλους, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σε ματς Νοκ άουτ, και απέναντι σε πιο δύσκολους αντιπάλους, όπως το Εκουαδόρ στα προημιτελικά ή σε μια πιθανή διασταύρωση με Βραζιλία, Ουρουγουάη και Κολομβία, η Αργεντινή δεν θα έχει το περιθώριο λάθους που είχε μέχρι στιγμής.

Να βρει την σωστή στελέχωση στην επίθεση

Ο Σκαλόνι χρησιμοποιεί συνήθως ένα σύστημα με τρεις επιθετικούς. Ο ένας από αυτούς έχει τον ρόλο δημιουργού και δίνεται στον Μέσι, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει
εξασφαλισμένη την θέση στην αρχική εντεκάδα. Έπειτα από αυτό, ο προπονητής δεν έχει βρει μια σταθερή επίθεση, δοκιμάζοντας διαφορετικούς παίκτες.

Μαζί με τον Μέσι, ο Σκαλόνι συνηθίζει να βάζει έναν ακόμα μεσοεπιθετικό ή εξτρέμ, είτε στην αριστερή πτέρυγα είτε στην δεξιά. Ανάλογα με το που τον τοποθετηθεί, το σύστημα γίνεται ένα 4-3-3, όπου δημιουργείτε μια επιθετική τριάδα με το φορ και τον Μέσι, ή ένα 4-4-2, με τον συγκεκριμένο παίκτη να ενώνεται με τα 3 χαφ, και ένα από αυτά (ο Ντε Πολ ή ο Μακ Αλιστερ συνήθως) να ανοίγονται προς τα πλάγια.

Για αυτόν τον ρόλο, οι επιλογές του Σκαλόνι είναι οι Ντι Μαρία ή Νίκο Γκονζάλες. Ο πρώτος δίνει περισσότερη δημιουργία στο τρίτο τέταρτο του γηπέδου, όμως υστερεί στην αντοχή και δεν βοηθάει στην πίεση. Αντιθέτως, ο Γκονζάλες είναι ανώτερος στην πίεση και δίνει την δυνατότητα για βαθιές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, κάτι που δεν προσφέρει ο Ντι Μαρία, όμως παράλληλα δεν έχει το επιθετικό ταλέντο του «Φιδέο». Η θέση του φορ επίσης δεν έχει έναν σταθερό ιδιοκτήτη, καθώς ο Χουλιάν Άλβαρεζ και ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ παλεύουν για μια θέση στην εντεκάδα.

Το ερώτημα για το ποιος θα είναι ο βασικός φορ υπάρχει σε κάθε διοργάνωση της Αργεντινής, και η «μάχη» αναμεσά σε Κρέσπο και Μπατιστούτα των 1990ς και 2000ς ή το Αγκουέρο/Τέβεζ/Ιγκουαίν των 2010ς μετατράπηκε στο Άλβαρεζ ή Μαρτίνεζ. Το άστρο της Ίντερ φαίνεται να έχει το πάνω χέρι, σκοράροντας 4 από τα 5 γκολ της Αργεντινής στην διοργάνωση. Καθώς δεν μένει πολύ χρόνος στην διοργάνωση, ο Σκαλόνι πρέπει να βρει άμεσα ποιους επιθετικούς θα εμπιστευτεί στην βασική εντεκάδα στα κρίσιμα ματς που έρχονται.

Να πάρει περισσότερα από το κέντρο

Ένα ακόμα ζήτημα που πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι η συνεισφορά του κέντρου στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Τόσο στο Copa America του 2021 με το Παρέδες-Λο Σέλσο- Ντε Πολ, όσο και στο Κατάρ με το Ένζο-Μακ Άλιστερ-Ντε Πολ, τα χαφ της Αργεντινής ήταν σημαντικότατα στην κατάκτηση των τροπαίων.

Φέτος, με εξαίρεση των Ντε Πολ, κανένα από τα χαφ που πήραν λεπτά (Παρέδες, Λο Σέλσο, Μακ Άλιστερ, Ένζο, Παλάσιος) δεν απέδωσε σε ένα υψηλό επίπεδο, καθώς δεν προσέφεραν την απαραίτητη δημιουργικότητα. Επιπλέον, μονάχα τα φορ της Αλμπισελέστε έχουν βρει τα δίχτυα στην διοργάνωση, με 4 γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνεζ και 1 του Χουλιάν Άλβαρεζ, αρά ένα βήμα μπροστά εκ μέρους από τα χαφ θα έδινε μια μεγάλη βοήθεια στην επιθετική λειτουργεία της Αργεντινής.

Συνοψίζοντας, παρόλο που η Αργεντινή έχει κάνει μια καλή διοργάνωση έως τώρα, δεν έχει φτάσει στο… ταβάνι της. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα που χρειάζονται μια άμεση επίλυση έτσι ώστε η Αλμπισελέστε να μπορεί να φέρει το τρόπαιο πάλι στο Μπουένος Άιρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα