Copa America, Βενεζουέλα - Καναδάς 3-4 πεν. (1-1 κ.α.): Οι Καναδοί «λύγισαν» τους Βενεζουελάνους στα πέναλτι και έκλεισαν θέση στα ημιτελικά με την Αργεντινή

Newsroom
Καναδάς

bet365

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρεπεάου που έβγαλε δύο πέναλτι στη «ρωσική ρουλέτα» ο Καναδάς κατάφερε να λυγίσει τη Βενεζουέλα στη διαδικασία των πέναλτι (3-4, 1-1 κ.α.), εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa America όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή.

Ιστορική πρόκριση για τον Καναδά. Στην πρώτη του παρουσία σε τελική φάση Copa America, ο Καναδάς κατάφερε να πάρει τη μεγάλη πρόκριση απέναντι στην σκληροτράχηλη Βενεζουέλα, επικρατώντας στα πέναλτι με 4-3 μετά το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Με ήρωα τον Κρεπεάου οι Καναδοί κατάφεραν να τσεκάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο των ημιτελικών, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στα ημιτελικά του Copa America όπου θα αντιμετωπίσουν για δεύτερη φορά στη διοργάνωση την Αργεντινή, μετά την αναμέτρηση της πρεμιέρας του πρώτου ομίλου, όπου η Αλμπισελέστε επικράτησε με 2-0.

Ο Καναδάς μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς. Ο Ντέιβιντ έκανε την κούρσα από τα δεξιά και ο Σάφελνμπεργκ ευνοήθηκε από τις κόντρες, δίνοντας προβάδισμα στον Καναδά μόλις στο 13ο λεπτό του αγώνα. Η Βενεζουέλα που είχε εξαιρετική εικόνα στη φάση των ομίλων ανέβασε την πίεση και την απόδοση της και πήρε τα ηνία του αγώνα. Το μεγάλο γκολ της ισοφάρισης για τους Βενεζουελάνους ήρθε στο 64ο λεπτό με ένα μαγικό γκολ του Ροντόν.

Ο επιθετικός της Πατσούκα είδε εκτός εστίας τον Κρεπεάου και με μια απίθανη λόμπα από πάρα πολύ μακριά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καναδά και ισοφάρισε σε 1-1 για τη Βενεζουέλα, με το σκορ να μην αλλάζει και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Κρεπεάου έβαλε την... μπέρτα του. Οι Βενεζουελανοί έχασαν τρία πέναλτι, ο Κρεπεάου έβγαλε τα δύο και ο Καναδάς εξασφάλισε την ιστορική του πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa America, πέφτοντας στον δρόμο της Αργεντινής (10/07, 03:00).

Η διαδικασία των πέναλτι

1ο Πέναλτι - Ροντόν (γκολ)
1ο Πέναλτι - Ντέιβιντ (γκολ)
2ο Πέναλτι - Ερέρα (δοκάρι)
2ο Πέναλτι - Μιλάρ (άουτ)
3ο Πέναλτι - Ρινγκόν (γκολ)
3ο Πέναλτι - Μπομπίτο (γκολ)
4ο Πέναλτι - Σαβαρίνο (επέμβαση Κρεπεάου)
4ο Πέναλτι - Εουστάνκιο (επέμβαση Ρομό)
5ο Πέναλτι - Κάντιζ (γκολ)
5ο Πέναλτι - Ντέιβις (γκολ)
6ο Πέναλτι - Άνχελ (επέμβαση Κρεπεάου)
6ο Πέναλτι - Κονέ (γκολ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα