Copa America 2024: Η Ουρουγουάη απέκλεισε την Βραζιλία στα πέναλτι, στα ημιτελικά και η Κολομβία με 5αρα και ματσάρα Χάμες (vid)

Newsroom
Η Ουρουγουάη απέκλεισε την Βραζιλία στα πέναλτι, στα ημιτελικά και η Κολομβία με 5αρα και ματσάρα Χάμες (vid)

bet365

Σ' ένα παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες, Ουρουγουάη και Βραζιλία έμειναν στο 0-0, με την πρώτη να είναι τελικά εκείνη που πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Πάρτυ στον άλλον προημιτελικό με την Κολομβία που έριξε πέντε γκολ στον Παναμά.

Η Βραζιλία έμεινε εκτός συνέχεια του φετινού Copa America, αφού λύγισε στα πέναλτι απέναντι στην Ουρουγουάη του Μαρσέλο Μπιέλσα. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα έχοντας ελάχιστες τελικές κι αναγκάστηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση στο Copa America).

Μάλιστα, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε όταν η Ουρουγουάη έμεινε με δέκα παίκτες στο 74ο λεπτό λόγω της αποβολής του Ναντέρ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον νεαρό Έντρικ. Οι δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα ανήκαν στην Βραζιλία, όμως ο Ροσέτ σταμάτησε ισάριθμες φορές τον Ραφίνια σε τετ α τετ.

Στην «ρώσικη» ρουλέτα η «Σελεσάο» είδες τους Μιλιτάο και Ντάγκλας Λουίζ να χάνουν τη μάχη απέναντι στον Ροσέτ και το δοκάρι αντίστοιχα και να δίνουν ουσιαστικά την πρόκριση στην «Σελέστε» που έχασε μόλις ένα πέναλτι με τον Γκιμένεζ.

Να σημειωθεί πως ο τελευταίος είχε περάσει στο παιχνίδι ως αναγκαστική αλλαγή στο 33ο λεπτό, όταν αποχώρησε με πρόβλημα ο Ρόναλντ Αραούχο.

Στον άλλο προημιτελικό της βραδιάς, τον τέταρτο και τελευταίο, η Κολομβία έκανε... πάρτι απέναντι στον Παναμά, τον οποίο διέλυσε με το εντυπωσιακό 5-0. Ο Κόρντομπα ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης όταν έπιασε την κεφαλιά από κόρνερ του Χάμες Ροντρίγκες. Στο 15ο λεπτό ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του σκοράροντας από την άσπρη βούλα για το 2-0.

Ο Παναμάς προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του Φαρίνια στο 18' κατέληξε στο δοκάρι μετά και από παρέμβαση του Βάργκας. Στο 41' η Κολομβία χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά από τον Λουίς Ντίας και πάλι από από πάσα του Χάμες, ο οποίος εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ, με τον εξτρέμ της Λίβερπουλ να κάνει με υπέροχο τρόπο το 3-0.

Στο 70' οι «καφετέρος» σκόραραν ξανά κι έκαναν το 4-0 με υπέροχο σουτ του Ρίος ενω το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 90+4', όταν ο Μπόρχα σκόραρε με πέναλτι για το τελικό 5-0.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα