Μπιέλσα: «Το ποδόσφαιρο γίνεται λιγότερο ελκυστικό και περισσότερο μπίζνα»

Μπιέλσα: «Το ποδόσφαιρο γίνεται λιγότερο ελκυστικό και περισσότερο μπίζνα»

Newsroom
bielsa

bet365

Τη δική του εξήγηση για το σύγχρονο ποδόσφαιρο έδωσε ο Μαρσέλο Μπιέλσα στην συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση της Ουρουγουάης στα πέναλτι κόντρα στην Βραζιλία, η οποία της έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Copa America.

H Ουρουγουάη και ο Μαρσέλο Μπιέλσα πανηγυρίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa America, όπου θ' αντιμετωπίσουν την Κολομβία για ένα εισιτήριο στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Αργεντινή - Καναδάς.

Βέβαια, ο τεχνικός της Ουρουγουάης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη μεγάλη πρόκριση, δεν στάθηκε τόσο στην επιτυχία της ομάδας του αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο «El Loco» μίλησε για το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «μπίζνα», τονίζοντας πως το θέαμα γίνεται ολοένα και λιγότερο ελκυστικό. Μάλιστα, υπογράμμισε πως σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες που θα καθηλώνουν τον κόσμο, προτρέποντας τους ιθύνοντες του αθλήματος να αρνηθούν το νέο μοτίβο που προτείνεται.

Οι δηλώσεις Μπιέλσα

«Το ποδόσφαιρο αποκτά όλο και περισσότερους θεατές, αλλά γίνεται ολοένα και λιγότερο ελκυστικό. Αυτά που έκαναν αυτό το παιχνίδι το καλύτερο παιχνίδι του κόσμου είναι αυτά που σήμερα δεν τους δίνουμε καμία σημασία. Μετά αυτή η διαδικασία θα τελειώσει.

Δεν έχει σημασία πόσος κόσμος παρακολουθεί το άθλημα εάν δεν διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος θα έχει κάτι ευχάριστο για να παρακολουθήσει και το μόνο που θα επωφεληθεί θα είναι οι μπίζνες. Γιατί αυτούς τους νοιάζει πόσος κόσμος θα παρακολουθήσει.

Αλλά σε λίγα χρόνια οι παίκτες που θα αξίζουν να καθίσεις να τους παρακολουθήσεις θα είναι λιγότεροι και το προϊόν θα είναι λιγότερο απολαυστικό. Αυτή η τεχνητή αύξηση θεατών θα τελειώσει.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο πέντε λεπτά με highlights. Το ποδόσφαιρο είναι περισσότερα από αυτό. Είναι μια πολιτισμική έκφραση, ένας τρόπος ταυτοποίησης. Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν Ουρουγουανοί που κοιτάνε μόνο τις καλύτερες στιγμές των αγώνων της εθνικής, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αίσθηση που μας επέτρεψε να ερωτευτούμε έναν λαό με το πιο χαρακτηριστικό σημάδι αναγνώρισης που έχει, το ποδόσφαιρο.

Θεωρώ ότι πρέπει να αγνοήσουμε το μοτίβο που μας προτείνουν, όπου η αντιπαράθεση, η κατηγορία, η αποφασιστικότητα εκείνου που είναι ένοχος, γίνεται εμμονή που δυσχεραίνει την ατμόσφαιρα στην οποία θα έπρεπε να παίζεται κανονικά το ποδόσφαιρο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα