Έχετε δει τι κάνει ο Χάμες Ροντρίγκες στο Copa America;

Έχετε δει τι κάνει ο Χάμες Ροντρίγκες στο Copa America;

Έχετε δει τι κάνει ο Χάμες Ροντρίγκες στο Copa America;

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για την εντυπωσιακή παρουσία του αρχηγού της εθνικής Κολομβίας, ο οποίος με τις εμφανίσεις του στο φετινό Copa America αποδεικνύει πως η τέχνη... δεν ξεχνιέται.

Πόσες και πόσες φορές έχουμε δει έναν ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον και να αποχωρεί ως... αποτυχημένος; Να μη δένει με την υπόλοιπη ομάδα και επιδόσεις του να μην είναι οι αναμενόμενες, όση αγωνιστική ποιότητα και αν διαθέτει. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Χάμες Ροντρίγκες, τον οποίο πολύ πρόσφατα είχαμε την τύχη να το βλέπουμε στα μέρη μας, λόγω της παρουσίας του στον Ολυμπιακό. Ο Κολομβιανός άσος - ένας από τους μεγαλύτερους αρτίστες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου την τελευταία 15ετία - έμεινε μόλις λίγους μήνες στην Ελλάδα, με τον ίδιο να ξεδιπλώνει σε ελάχιστες στιγμές το τεράστιο ταλέντο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Γιατί οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ, αλλά άνθρωποι. Δεν παίζουν με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά πολλές φορές περισσότερο με την καρδιά και την ψυχή και λιγότερο με το ταλέντο. Και η ψυχή του Χάμες θα βρίσκεται πάντα στην Κολομβία.

Με την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο να έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια, η «Ιθάκη» για τον Κολομβιανό σούπερ σταρ είναι πάντα η εθνική ομάδα της χώρας του. Εκεί βρίσκει το δικό του καταφύγιο, εκεί αισθάνεται ηγέτης, εκεί είναι... ο Χάμες. Εκεί, όπως έγραψε και το Gazzetta, ο ίδιος ζει ξανά ημέρες... 2014, όταν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είχε στρέψει πάνω του το παγκόσμιο ενδιαφέρον και το ίδιο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε, στα 23 του είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, με έξι γκολ. Δέκα χρόνια μετά, πολύ πιο ώριμος πλέον, περισσότερο δημιουργεί παρά σκοράρει. Και ήδη μετρά πέντε ασίστ σε τέσσερα παιχνίδια στο φετινό Copa America, ισοφαρίζοντας τις επιδόσεις του Ντενίλσον (1997), του Άλεξ (2004) και του Μέσι (2021). Και έχει μπροστά του δύο παιχνίδια ακόμα...

Ωστόσο, δεν είναι τα νούμερα αυτά που κάνουν τη διαφορά. Ούτε οι πέντε ασίστ, ούτε το ένα γκολ στον προημιτελικό με τον Παναμά. Είναι η συνολική παρουσία του Χάμες Ροντρίγκες στον αγωνιστικό χώρο. Από τα τέσσερα παιχνίδια της Κολομβίας μέχρι τώρα στη διοργάνωση, είχα την τύχη να περιγράψω τα τρία από αυτά, για λογαριασμό του ΑΝΤ1 και του ΑΝΤ1+. Και ήταν πραγματικά τύχη, γιατί είδα ξανά τον Χάμες Ροντρίγκες που είχα πάντοτε στο μυαλό μου. Όχι αυτόν που είχε περάσει από την Ελλάδα για λίγους μήνες. Έναν πραγματικό ηγέτη, που είναι παντού στον αγωνιστικό χώρο. Που θα γίνει αριστερός μπακ για να καλύψει τον Μοχίκα που είχε προωθηθεί. Που θα γίνει εξάρι για να οργανώσει από πίσω το παιχνίδι της ομάδας του. Και φυσικά, που θα γίνει το κορυφαίο δεκάρι, δίνοντας έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του με πάσες ακριβείας. Είναι εκεί για όλους.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία 2,5 χρόνια η Κολομβία έχει μετατραπεί σε μία πραγματική ποδοσφαιρική μηχανή, υπό τις οδηγίες του Νέστορ Λορέντσο. Τρέχει ένα αήττητο σερί από το Φεβρουάριο του 2022, με ποιοτικές λύσεις σε κάθε θέση. Ναι, ο Λουίς Ντίας της Λίβερπουλ είναι πλέον το μεγάλο αστέρι των «καφετέρος», όμως ο Χάμες Ροντρίγκες είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Έχει ωριμάσει και σε ένα ασφαλές περιβάλλον για εκείνον, όπως είναι η εθνική ομάδα, προσφέρει μια πραγματική απόλαυση σε όσους τον παρακολουθούν. Στα 33 του, το φετινό Copa America μπορεί να μην είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση για τον ίδιο, αφού ακολουθεί και το Μουντιάλ σε δύο χρόνια, αλλά ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για να κατακτήσει ένα τρόπαιο σε εθνικό επίπεδο. Και αν δεν το αξίζει αυτό ο ποδοσφαιριστής που έχει αναδειχθεί MVP και στα τέσσερα παιχνίδια της ομάδας του μέχρι τώρα, τότε ποιος; Μην το ψάχνετε, αυτός είναι μόνο ο Χάμες Ροντρίγκες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημοσθένης Γεωργακόπουλος
Δημοσθένης Γεωργακόπουλος