Μπιέλσα κατά της CONMEBOL: «Είναι ψεύτες, μας απειλούν και δεν μας αφήνουν να κάνουμε κριτική»

Μπιέλσα κατά της CONMEBOL: «Είναι ψεύτες, μας απειλούν και δεν μας αφήνουν να κάνουμε κριτική»

Newsroom
bielsa

bet365

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα τα έβαλε με τους ανθρώπους της CONMEBOL για την οργάνωση του Copa America και για τους τραγικούς αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων στις ΗΠΑ.

Εκτός Copa America έμεινε η Ουρουγουάη του Μαρσέλο Μπιέλσα. Η Σελέστε δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό απέναντι στην Κολομβία και ηττήθηκε με 1-0, αποχαιρετώντας τη διοργάνωση. Οι σκηνές βίας που ακολούθησαν ωστόσο μετά το τέλος της αναμέτρησης βρίσκονται ακόμα στο επίκεντρο. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα κλήθηκε να απαντήσει τόσο για τις απίστευτες εικόνες που σημειώθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης, όσο και για την οργάνωση της διοργάνωσης από τους ανθρώπους της CONMEBOL.

Ο Μπιέλσα δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και τους έβγαλε όλους στη φόρα, κάνοντας αναφορά τόσο στην πολύ κακή οργάνωση του θεσμού από τους υπεύθυνους στην CONMEBOL, όσο και για τους τραγικούς αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων στις ΗΠΑ, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν επιτράπηκε στους προπονητές να ασκηθεί κριτική για κανένα απολύτως θέμα.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι παίκτες αντέδρασαν όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος. Αν κάποιος επιτεθεί στη γυναίκα σου, τη μητέρα σου, ένα μωρό, μια γυναίκα, μια αδερφή… τι κάνεις; Αλήθεια αναρωτιέστε αν θα επιβάλλουμε κυρώσεις σε αυτούς που αμύνονται; Ρωτάτε αν πρόκειται να επιβάλουν κυρώσεις σε αυτούς που πήγαν να τους υπερασπιστούν; Υπάρχει ένας βαθμός συνενοχής, γιατί οι ερωτήσεις λειτουργούν και με συνενοχή. Εσείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να το πείτε αυτό, όχι αυτό που έχω να πω εγώ. Όταν βλέπεις ότι υπάρχει μια βίαιη πράξη, φυσικά ποιος θα είναι υπέρ μιας βίαιης αντίδρασης; Όμως το πρώτο πράγμα που πρέπει να δεις είναι σε τι απαντά η αντίδραση, και αν θα υπήρχε η δυνατότητα να το κάνεις διαφορετικά», τόνισε ο Μπιέλσα για τα όσα έγιναν στις κερκίδες, μετά το τελικό σφύριγμα του ημιτελικού με την Κολομβία.

Στη συνέχεια ο Μπιέλσα στάθηκε στις κινήσεις και την τραγική οργάνωση του Copa America από τους ανθρώπους της CONMEBOL: «Έκαναν μια συνέντευξη Τύπου για να πουν ότι τα γήπεδα ήταν τέλεια, και μπορείς να δεις ότι ο τάπητας ήταν χάλια ενωμένο. Είπαν ότι τα προπονητικά κέντρα ήταν τέλεια και η Βολιβία δεν μπορούσε να κάνει προπονήσεις. Έχω όλες τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν το ψέμα. Είναι ψεύτες. Και μιλάμε και λέω όλα όσα υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην πω. Μας απειλούν, βλέπετε. Ο Σκαλόνι τόλμησε να κριτικάρει μια φορά την κατάσταση του γηπέδου. Είναι γνωστά τα λάθη. Οι Αμερικάνοι δεν μας είπαν ότι τα γήπεδα ήταν σε τέλεια κατάσταση. Παραδέχτηκαν ότι το χορτάρι μπήκε τρεις μέρες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση.

Στο χθεσινό παιχνίδι βλέπατε ότι στην περιοχή η μπάλα αναπηδούσε μερικές φορές. Και στα προπονητικά κέντρα είναι μια καταστροφή. Η Βολιβία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις προπονήσεις. Αλλά αφού είναι η Βολιβία κανείς δε νοιάζεται… Το πέναλτι της Βραζιλίας… Τόσες πολλές αδικίες με τις πιο αδύναμες ομάδες επίσης. Αυτή είναι η CONMEBOL που κατηγορεί τους διαιτητές που δεν έδωσαν ένα πέναλτι στην Βραζιλία (σ.σ. στο ματς ομίλων με την Κολομβία) και ξέρετε πολύ καλά πως τους επηρεάζει αργότερα. Ξέρετε ήδη τα πάντα για αυτό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα