Copa America 2024, Καναδάς - Ουρουγουάη 2-2 ( 3-4 πεν.): Κέρδισε την τρίτη θέση στα πέναλτι η «Σελέστε» (vid)

Newsroom
Η Ουρουγουαή επικράτησε του Καναδά στα πέναλτι και πήρε την τρίτη θέση (vid)

bet365

Σ' ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η Ουρουγουάη χρειάστηκε να φτάσει στα πέναλτι για να λυγίσει τον Καναδά και να καταλάβει την τρίτη θέση.

Καναδάς και Ουρουγουάη προσέφεραν θέαμα, αλλά και αγωνία στον μικρό τελικό του φετινού Copa America, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 στην κανονική διάρκεια του αγώνα κι έτσι κατέληξαν στα πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους, με την «Σελέστε» να είναι εκείνη που επικράτησε τελικά με 4-3.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα ήταν εκείνοι άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, όταν έπειτα από κόρνερ του Βαλβέρδε, ο Κάσερες προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και πήγε στον Μπεντακούρ, που κοντρόλαρε ωραία με το ένα πόδι κι εκτέλεσε με μιας από τα όρια της μικρής περιοχής για το 0-1.

Ο Καναδάς «πλήρωσε» την αντίπαλό του με το ίδιο νόμισμα. Στο 22' οι βορειοαμερικανοί εκτέλεσαν το κόρνερ, ο Μπομπίτο έπιασε μια κεφαλιά με την μπάλα να μην παίρνει όμως κατεύθυνση προς την εστία και να κατευθύνεται στον Κονέ, ο οποίος με κάνει σαν καρατιά σκόραρε για το 1-1.

Η ομάδα του Τζέσε Μαρτς έφτασε μάλιστα στην ολική ανατροπή του σκορ, όταν ο Κονέ έκανε ένα μακρινό σουτ στο 80ο λεπτό, ο Ροσέτ απέκρουσε, αλλά ο Ντέιβιντ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Ουρουγουάης και σκόραρε για το 2-1.

 

Η Ουρουγουάη όμως δεν κατέθεσε τα όπλα και στο 90+2' βρήκε τη στιγμή της. Ο Ντε Αρασκαέτα πέρασε μία κάθετη πάσα στον Χιμένες βγάζοντάς τον στην πλάτη της άμυνας του Καναδά, εκείνος πάτησε περιοχή κι έκανε ένα υποδειγματικό γύρισμα, το οποίο είχε σαν αποδέκτη τον Λουίς Σουάρες, που πλάσαρε υποδειγματικά και ισοφάρισε σε 2-2 στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Στην διαδικασία των πέναλτι υπήρξαν δύο μοιραίοι για τον Καναδά. Πρώτα ο Κονέ, που στο τρίτο πέναλτι νικήθηκε από τον Ροσέτ κι έπειτα ο αρχηγός του Καναδά, Αλφόνσο Ντέιβις, που επιχείρησε μία εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα κι έστειλα την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Κάπως έτσι η Ουρουγουάη κατέκτησε την τρίτη θέση στην διοργάνωση για 10η φορά συνολικά όντας εκείνη με τις περισσότερες ενώ ο Καναδάς για πρώτη φορά πήρε μία θέση στην τετράδα της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα