Αργεντινή, Video: Σάλος με τα ρατσιστικά συνθήματα των διεθνών κατά της Γαλλίας

Αργεντινή - Ρατσιστικά συνθήματα
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα των Αργεντινών διεθνών κατά των Γάλλων «ομόλογών» τους, στη διάρκεια των πανηγυρισμών τους για την κατάκτηση του Copa America.

Με κατάθεση ψυχής στο γήπεδο, οι παίκτες της Αργεντινής έκαναν το back to back και κατέκτησαν το Copa America, επικρατώντας της Κολομβίας στον τελικό. Προχώρησαν ωστόσο σε... φάουλ κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών τους. Όπως φάνηκε σε ζωντανή μετάδοση που έκανε ο Έντσο Φερνάντες στα social media, οι διεθνείς της Αλμπισελέστε τραγούδησαν ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα μέσα στο πούλμαν της ομάδας με στόχο τους Γάλλους «ομόλογούς» τους και την καταγωγή τους.

Υπενθυμίζουμε πως η κατάσταση ανάμεσα στην ποδοσφαιρική Αργεντινή και την ποδοσφαιρική Γαλλία παραμένει τεταμένη μετά τη «Μάχη του Λουζαΐλ», όπως βαφτίστηκε ο συγκλονιστικός τελικός του Μουντιάλ 2022, τον οποίο νίκησε η ομάδα του Σκαλόνι.

«Παίζουν για τη Γαλλία, αλλά είναι από την Ανγκόλα. Οι μητέρες τους είναι Νιγηριανές και οι πατέρες του Καμερουνέζοι, όμως το διαβατήριό τους γαλλικό», ήταν ορισμένοι από τους προκλητικούς στίχους που ακούστηκαν στο live του Φερνάντες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ήδη η Γαλλική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά κατά της AFA, φτάνοντας το θέμα μέχρι τη FIFA. «Η σοβαρότητα αυτών των σοκαριστικών σχολίων, αντιτίθεται με τις αξίες του αθλήματος και τα ανθρώπινα δικαιώματα», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της καταδικάζοντας «τα ρατσιστικά σχόλια που προωθούν τις διακρίσεις» των Αργεντινών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα