Γιορίς για το ρατσιστικό σύνθημα των Αργεντινών: «Η ευφορία δεν αποτελεί δικαιολογία»

Newsroom
Γιορίς για το ρατσιστικό σύνθημα των Αργεντινών: «Η ευφορία δεν αποτελεί δικαιολογία»

bet365

Ο πρώην αρχηγός της Γαλλίας Ούγκο Γιορίς χαρακτήρισε το αμφιλεγόμενο σύνθημα που τραγούδησαν ορισμένοι παίκτες της Αργεντινής ως «επίθεση κατά των Γάλλων», αλλά ελπίζει ότι ήταν ένα λάθος από το οποίο θα μάθουν οι εμπλεκόμενοι παίκτες.

Ο μέσος της Τσέλσι, Έντσο Φερνάντες, αντιμετωπίζει κυρώσεις από τον σύλλογο της Premier League μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο, στοχεύει τους Γάλλους διεθνείς παίκτες.

Η FIFA ερευνά επίσης το βίντεο, στο οποίο αρκετά μέλη της Αργεντινής -που πανηγυρίζουν τη νίκη τους με 1-0 επί της Κολομβίας στον τελικό του Κόπα Αμέρικα- συμμετέχουν σε ένα σύνθημα που αρχικά τραγουδήθηκε από οπαδούς της Αργεντινής και αναφέρεται στην καταγωγή των παικτών της Γαλλίας.

Ο Φερνάντες ζήτησε έκτοτε συγγνώμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως η διαμάχη δεν έχει λάβει τέλος...

Ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής Γαλλίας -κι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στους τρικολόρ- Ούγκο Γιορίς δήλωσε σοκαρισμένος από τη συμπεριφορά αυτή. «Δεν έχει σημασία αν βρίσκεσαι σε μια στιγμή ευφορίας επειδή έχεις κερδίσει ένα σημαντικό τρόπαιο. Απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη όταν είσαι νικητής. «Δεν θέλεις να ακούς ή να βλέπεις τέτοια πράγματα στο ποδόσφαιρο. Όλοι μας στεκόμαστε ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό. «Απλά πιστεύω και ελπίζω ότι πρόκειται για λάθος. Όλοι κάνουμε λάθη μερικές φορές και ελπίζω ότι θα μάθουν από αυτό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα