Παναθηναϊκός - Πετρολούλ Πλοέστι 2-0: Aνεβαίνει με αρτίστα Τζούρισιτς

bet365

Με ηγέτη τον «καλλιτέχνη» Φίλιπ Τζούρισιτς που έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο για 45 λεπτά, ο θεαματικός κατά διαστήματα Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 2-0 τη ρουμανική Πετρολούλ Πλοέστι και έδειξε βελτιωμένος σε πολλούς τομείς - Βέρμπιτς, Βαγιανίδης οι σκόρερς, από ένα «δοκάρι» Γερεμέγεφ, Τζούρισιτς, Μπιλάλ.

Tα πρόσωπα και η διάταξη

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σιδεράς με τον Μάγκνουσον οι δύο στόπερ. Τσοκάι, Τσέριν, Τζούρισιτς η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή του 4-3-3 ο Γερεμέγεφ.

Στο γνωστό 3-2-5 σε φάση ανάπτυξης το Τριφύλλι εμφάνισε τον Μλαντένοβιτς σε ρόλο κεντρικού χάφ, με τον Βέρμπιτς να παίζει στα άκρα και όχι εσωτερικά, όπως έκανε το αριστερό εξτρέμ μέχρι πρότινος.

Στο 44’ ο Τρουιγιέ πήρε την θέση του Τσέριν που έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού ενώ στο 46’ o Φρόκου αντί του Τζούρισιτς. Στο 63’ πέρασαν στο ματς οι Ξενόπουλος, Φικάι, Καλοσκάμης, Ζέκα, Χουάνκαρ, Βαγιαννίδης και Καμπετσής. Στο 69’ πέρασαν στο ματς οι Μπιλάλ, Κάτρης και Κλεϊνχέισλερ.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet

Απόλυτο αφεντικό, θετικό πρόσημο στη δημιουργία και υπέροχο γκολ

Ένα πολύ καλό πρόσωπο παρουσίασε στο πρώτο ημίωρο του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός. Απόλυτος κυρίαρχος πάνω στο χορτάρι, με πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία, ανακτήσεις της μπάλας ψηλά στο γήπεδο και ένα υπέροχο γκολ. Στο 3’ ο Ζίμα απέκρουσε το σουτ του Τσέριν και στη συνέχεια πρόλαβε τον Γερεμέγεφ.

Στο 15’ ο Τζούρισιτς με υπέροχη κάθετη έβγαλε τετ α τετ τον Γερεμέγεφ που σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Σέρβος με σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο. Η υπεροχή του Τριφυλλιού καρποφόρησε στο 23’. Ο Τζούρισιτς έκλεψε ψηλά, με τακουνάκι-ποδιά έβγαλε τον Παλάσιος μέσα στη περιοχή που γύρισε για τον Βέρμπιτς, με τον Σλοβένο να ανοίγει το σκορ με ωραίο πλασέ.

Στη μοναδική καλή στιγμή των Ρουμάνων στο 17’ ο Μπρινιόλι ήταν νικητής στο τετ α τετ με τον Πέτροβιτς.

Ντεμπούτο… φωτιά από τον Τζούρισιτς

Πέρα από την ομαδική εικόνα, εξαιρετικό ντεμπούτο έκανε Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος μέσος ήταν απολαυστικός. Βρέθηκε μέσα σε όλες τις καλές φάσεις του Τριφυλλιού, δημιούργησε ένα τετ α τετ, με τακουνάκι έφτιαξε την ασίστ στον Παλάσιος, στα 1vs1 ήταν πολύ αποτελεσματικός, είχε ένα σουτ στο δοκάρι και γενικά αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Οι επαφές του ήταν όλες μία και μία, έδειξε μέρος της ποιότητάς του και γέννησε προσδοκίες ακόμη περισσότερες-που έτσι κι αλλιώς υπήρχαν- προσδοκίες για το μέλλον.

Πολλές αλλαγές, δοκάρι αλλά τo… καθάρισε με Βαγιαννίδη

Στο δεύτερο μέρος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε πολλές αλλαγές, η εικόνα του Παναθηναϊκού άλλαξε αλλά από το 70’ και έπειτα το Τριφύλλι ανέβασε την απόδοσή του, είχε ένα δοκάρι με τον Μπιλάλ στο 72’(το τρίτο στο ματς) και στο 76’ έφτασε στο 2-0.

Με ακόμη μία ωραία συνεργασία από τα δεξιά, ο Τρουιγιέ γύρισε στον Βαγιαννίδη και ο Έλληνας μπακ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Στο 79’ το σουτ του Καλοσκάμη πέρασε λίγο άουτ.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κράτησε μέχρι τέλους το 2-0, έκανε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα φιλικά στην Αυστρία αλλά αυτό που έχει σημασία σε αυτά τα παιχνίδια είναι η εικόνα. Και η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι ικανοποιητική, καθώς έβγαλε πολλά από όσα δουλεύει στις προπονήσεις καθημερινά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (64’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (64’ Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον (64’ Φίκαϊ), Σιδεράς (70’ Κάτρης), Μλαντένοβιτς (64’ Χουάνκαρ), Τσέριν (44’ λ.τρ. Τρουιγιέ), Τσόκαϊ (64’ Ζέκα), Τζούριτσιτς (46’ Φρόκου, 70’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (64’ Καμπετσής), Βέρμπιτς (64’ Καλοσκάμης), Γερεμέγεφ (70’ Μπιλάλ).


ΠΕΤΡΟΛΟΥΛ (Φλορίν Πάρβου): Ζίμα, Ντούα (60’ Χάνκα), Παπ, Γκαρούτι, Τίκου, Ντιομάντε (80’ Κονσταντινέσκου), Τζέφερσεν, Μούσι (66’ Ραντουλέσκου), Τζάιρ, Γκρόζαφ (46’ Ταβάρες), Πέτροβιτς (84’ Ραντουκάν).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα