Πέντε στοιχεία από το Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ 1948

Πέντε στοιχεία από το Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ 1948

Πέντε στοιχεία από το Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ 1948

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα ξεχώρισε στη τέταρτη φιλική νίκη του Παναθηναϊκού επί αυστριακού εδάφους και έχει και μεταγραφικά υστερόγραφα.

Χωρίς να έχει την ίδια πολύ καλή εικόνα των προηγούμενων φιλικών, ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΤΣΣΚΑ 1948 στο τέταρτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους και σε τούτο το σημείωμα θα σταχυολογήσουμε όσα ξεχωρίσαμε από το νικηφόρο παιχνίδι του Τριφυλλιού.

Ο Μπερνάρντ ξανά στο δρόμο της ουσίας

Σε ακόμη ένα φιλικό ο Μπερνάρντ έκανε την διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι και το γεγονός πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αποτελεί ένα πολύ ευχάριστο μαντάτο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Απέναντι σε μία καλά οργανωμένη άμυνα, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ τους... χόρεψε από τα δεξιά, απέφυγε με υπέροχη ντρίμπλα τον αντίπαλό του και έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Καλοσκάμη για το 1-0. Το Τριφύλλι έχει την απαίτηση από τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του να του δίνει το κάτι παραπάνω και το ζήτημα είναι αυτή την επιδραστικότητα, να την εμφανίζει με καλή συχνότητα και στα επίσημα παιχνίδια ο «Μπένι».

Ακόμη ένα σούπερ δείγμα του Φικάι που έχει κερδίσει τους πάντες

Ο Φικάι συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα. Ο Αλβανός στόπερ ήταν και πάλι εξαιρετικός και ειδικά στο κομμάτι των μεταβιβάσεων και της σιγουριάς με την μπάλα στα πόδια ήταν το κάτι άλλο, δεδομένης της ηλικίας του και των παραστάσεων του. Η φινέτσα στο παιχνίδι του με ένα εξαιρετικό αριστερό πόδι τον κάνει να ξεχωρίζει και είναι από τα παιδιά που έχει κερδίσει τους πάντες στη φετινή προετοιμασία. Αν καταφέρει μέσα στην επόμενη διετία να δυναμώσει το κορμί του, τότε θα έχει ακόμη ένα «όπλο» προς την καθιέρωση. Είναι δεδομένο πως μόλις επιστρέψει στην Αθήνα θα κληθεί να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το κακό δημιουργικά δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός δημιουργικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην φτιάξει ούτε μια ευκαιρία παρά το γεγονός που είχε χώρους προς εκμετάλλευση. Πρόχειρες και βιαστικές επιλογές στο επιθετικό τρίτο, κακές αποφάσεις έξω από την περιοχή, με τις πολλές αλλαγές να παίζουν και αυτές τον ρόλο τους.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet

Η συνύπαρξη στην ενδεκάδα Τζούρισιτς-Μπερνάρντ

Για ένα μικρό διάστημα στο δεύτερο μέρος είδαμε στην ίδια ενδεκάδα τον Τζούρισιτς με τον Μπερνάρντ. Ο Σέρβος στον άξονα και ο Βραζιλιάνος στο αριστερό φτερό. Θα μπορούσε αυτή η εικόνα να είναι από το... μέλλον και από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν με την Ντνίπρο; Με δεδομένο πως ο «Μπένι» βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, πως ο Τζούρισιτς προσαρμόζεται αρκετά γρήγορα στο νέο περιβάλλον και πως ο Αϊτόρ ψάχνει ακόμη τα πατήματά του, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το παραπάνω ενδεχόμενο. Τα επόμενα φιλικά θα μας δείξουν το που πηγαίνει το πράγμα για την ενδεκάδα των προκριματικών.

Η ταχυκαρδία στην αλλαγή του Σένκεφελντ δείχνει το μέγεθος του ρίσκου στα στόπερ

Μόλις ο Μπαρτ Σένκεφελντ έπιασε το πόδι του και έγινε αναγκαστική αλλαγή, πάγωσε το αίμα όλων στον Παναθηναϊκό, δημιουργήθηκε μια ταχυκαρδία άνευ προηγουμένου που προφανώς δεν θα ήταν η ίδια αν το Τριφύλλι είχε φροντίσει να κλείσει το μεγάλο κενό στο κέντρο της άμυνας. Ευτυχώς ο Ολλανδός στόπερ το πρόλαβε, θα μείνει μόνο 2-3 ημέρες εκτός προπονήσεων αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, το να έχουν οι «πράσινοι» μόνο δύο διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς και να κάνουν τον... σταυρό τους, μην τραυματιστεί ένας εκ των δύο. Όποιος και να έρθει δεν θα έχει προλάβει να μπει απόλυτα στο κλίμα, αν χρειαστεί να βοηθήσει στα ματς με τους Ουκρανούς.

Υ.Γ1: Κάποια πράγματα στο μεταγραφικό κομμάτι φαίνεται πως έχουν πάρει τον δρόμο τους και αρκετά σύντομα τα κομμάτια του παζλ που λείπουν (στόπερ & κεντρικός μέσος) θα αρχίσουν να μπαίνουν στη θέση τους. Για να δούμε αν -κατά κάποιον τρόπο- άξιζε η αναμονή και η καθυστέρηση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.