Παναθηναϊκός - ΑΕΚ Λάρνακας 3-1: Ελαμψαν Μπερνάρ και Γερεμέγεφ! (vids)

Μπερνάρ και Γερεμέγεφ πανηγυρίζουν γκολ επί της ΑΕΚ Λάρνακας

bet365

Με ηγέτη τον Μπερνάρ και σκόρερς τους Μλαντένοβιτς, Γερεμέγεφ και Βαγιαννίδη, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 την ΑΕΚ Λάρνακας και επιστρέφει τη Δευτέρα στην Αθήνα με πέντε νίκες σε ισάριθμα φιλικά επί αυστριακού εδάφους.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ο Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να επικρατούν με 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας στο τελευταίο τους φιλικό επί αυστριακού εδάφους.

Tα πρόσωπα και η διάταξη

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Mπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και στο κέντρο της άμυνας ο Μάγκνουσον με τον Σιδερά. Ρούμπεν, Κλεϊνχέισλερ και Τζούρισιτς η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Στα άκρα ο Μαντσίνι με τον Παλάσιος και στη κορυφή του 4-3-3 ο Σπόραρ. Για ένα διάστημα οι δύο εξτρέμ άλλαξαν πλευρές ενώ το Τριφύλλι σε φάση ανάπτυξης έφερνε τον Χουάνκαρ στον ρόλο του κεντρικού μέσου.

Στο 46’ μπήκαν στο ματς οι Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Τσόκαι, Γερεμέγεφ, Μπερνάρντ και Μλαντέβοτιτς. Στο 62’ ο Φικάι, ο Ζέκα, ο Αϊτόρ και ο Βέρμπιτς και στο 64’ ο Κάτρης.

Του έλειψε η ουσία

Στο πρώτο ημίχρονο οι ‘’πράσινοι’’ ήταν ανώτεροι, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, δεν απειλήθηκαν από τους Κύπριους και το μόνο που τους έλειψε ήταν η ουσία, οι καλές επιλογές στα τελευταία μέτρα του γηπέδου.

 

Στο 9’ ο Κλεϊνχέισλερ μετά από ωραίο γύρισμα του Τζούρισιτς νικήθηκε από τον Τούμπα ενώ στο 40’ ο πορτιέρε της ΑΕΚ επικράτησε και στο τετ α τετ με τον Μαντσίνι.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, έβγαλε αυτοματισμούς αλλά υστέρησε στις ποιοτικές επιλογές στη τελική πάσα.

Χάθηκε η μπάλα με πρωταγωνιστές τα μπακ και τον Γερεμέγεφ

Στο δεύτερο μέρος το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξε με μεγαλύτερη ταχύτητα, βρήκε πολύ καλές επιλογές στην αντίπαλη περιοχή και με πρωταγωνιστές τους πλάγιους μπακ και τον Γερεμέγεφ κατάφερε να πετύχει τρία γκολ σε λιγότερο από είκοσι λεπτά.

Στο 48’ έπειτα από αντεπίθεση για σεμινάριο ο Γερεμέγεφ πάσαρε στον Μπερνάρ, αυτός άνοιξε στον Παλάσιος, εκείνος σέντραρε συρτά και ο Μλαντένοβιτς στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0.

Στο 59’ ο Βαγιαννίδης με ατομική ενέργεια και τρομερό σουτ με το αριστερό έκανε το 2-0 ενώ στο 63’ o Γερεμέγεφ με φοβερή εκτέλεση έξω από την περιοχή έγραψε το 3-0.

Η ΑΕΚ Λάρνακας μείωσε στο 65’ με τον Λόπες, με τον Παναθηναϊκό να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία με τον Αϊτόρ στο 68’ και το 3-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Αυτοί ξεχώρισαν

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με 5/5 τα φιλικά του στην Αυστρία, έχοντας καλή εικόνα και σε ατομικό επίπεδο στο σημερινό ματς ξεχώρισε στο πρώτο μέρος ο Κλεϊνχέισλερ και στο δεύτερο οι Γερεμέγεφ, Μλαντένοβιτς, Βαγιαννίδης, Μπερνάρντ και Φικάι, με τον νεαρό στόπερ να κάνει υπέροχα πράγματα με την μπάλα στα πόδια. Καλή εικόνα και από τον Αϊτόρ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (62’ Φίκαϊ), Μάγκνουσον (64’ Κάτρης), Χουάνκαρ (46’ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν (46’ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (62’ Ζέκα), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (46’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (62’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (46’ Γερεμέγεφ).

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Τούμπας, Κάσας (46’ Σάντσες), Κατελάρης (25’ Καψής, 46’ Ρομπέρζ), Τόμοβιτς (46’ Μιλίσεβιτς), Καμπεζάλι (46’ Ανδρέου), Φαράζ (46’ Λόπες), Μάμας (46’ Πονς), Λέδες (46’ Τζώρτζης), Γκάμα, Φραν Σολ (46’ Γκιούρσκο), Τρισκόφσκι (46’ Κωνσταντή).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα