Αγγλία - Ισλανδία 0-1: Σοκ και... ψύχρα πριν από την πρεμιέρα του EURO

Νίκος Κικίδης
Αγγλία - Ισλανδία

bet365

Οκτώ χρόνια μετά την απροσδόκητη νίκη στο EURO 2016 η Ισλανδία το έκανε ξανά, επικράτησε 1-0 επί των Άγγλων και τους σόκαρε πριν από την πρεμιέρα του EURO 2024.

Η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται και το τελικό σκορ στο φιλική αναμέτρηση ανάμεσα σε Αγγλία και Ισλανδία ξύπνησε αναμνήσεις από... EURO 2016. Τότε που η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης είχε πετάξει εκτός διοργάνωσης τους Άγγλους με νίκη 2-1 για τη φάση των «16». Οκτώ χρόνια αργότερα η Ισλανδία το έκανε ξανά, επικράτησε 1-0 των Τριών Λιονταριών σε φιλική αναμέτρηση στο «Wembley» και τους έβαλε σε... σκέψεις ενόψει της πρεμιέρας του EURO 2024.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 12΄από τον Θορστέινσον, όταν έπειτα από όμορφο build up ο άσος των Ισλανδών βρέθηκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Ράμσντεϊλ για το 1-0.

Με τους Κέιν, Φόντεν, Πάλμερ και Γκόρντον στην επίθεση οι Άγγλοι δεν μπορούσαν αν δημιουργήσουν ευκαιρίες κι έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 49΄όταν ο Φόντεν αστόχησε από καλή θέση. Στο 67΄μάλιστα η Ισλανδία άγγιξε το 2-0 σε κεφαλιά του Ίνγκασον που εξουδετέρωσε ο Ράμσντεϊλ, με το 0-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα