Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Η Σουηδία απέτισε φόρο τιμής στον «Ίμπρα» (vids)

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Η Σουηδία απέτισε φόρο τιμής στον «Ίμπρα» (vids)

ΖΛΑΤΑΝ

bet365

Η Σουηδία αποέτισε θερμό φόρο τιμής στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μετά το φιλικό με τη Σερβία. Συγκινημένος ο «Ίμπρα».

«Βλέπω ότι σας έλειψα...», είπε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τα μάτια του να γυαλίζουν από συγκίνηση. Για μια στιγμή, μοιάζει σαν αυτή η ανθρώπινη ενσάρκωση της αυτοαναφορικότητας, που «δεν μπορεί παρά να γελάει με το πόσο τέλειος είμαι», εκείνος που περιγράφει τον εαυτό του ως «θρύλο» και συγκρίνεται τακτικά με τον Θεό, να είναι έτοιμος να λυγίσει από συναισθηματική φόρτιση.

«...ακόμη και στο γήπεδο», προσθέτει. «Κι εμένα μου έλειψες». Η Σουηδία μόλις είχε χάσει 3-0 στην έδρα της και, ακόμη και αν το σκορ κολακεύει τη Σερβία, παραμένει βαρύ. Ο Ιμπραΐμοβιτς στέκεται στο κέντρο του γηπέδου της Friends Arena και απευθύνεται στο σχεδόν γεμάτο από 46.956 θεατές πλήθος. Οι παρευρισκόμενοι είναι καθηλωμένοι. Ο Ιμπραΐμοβιτς έχει να ξεκινήσει σε διεθνή αγώνα από τις 11 Νοεμβρίου 2021 και έχει να παίξει για τη χώρα του από τις 24 Μαρτίου 2023, όταν μπήκε για 17 λεπτά στον αγώνα με το Βέλγιο.

Τον περασμένο μήνα εμφανίστηκαν στη Σερβία αναφορές ότι αυτό το φιλικό δεν θα ήταν απλώς αφιερωμένο στον Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του τον περασμένο Ιούνιο, αλλά θα φορούσε τη φανέλα της Σουηδίας για 123η φορά. Όπως ήταν αναμενόμενο, αποδείχθηκαν ψευδείς, δεδομένων των προβλημάτων του 42χρονου στο γόνατο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους οπαδούς να συρρεύσουν για να τον αποθεώσουν!

Οι θεατές των τριών τελευταίων αγώνων της Σουηδίας στη Friends Arena μαζί συγκέντρωσαν 7.766 λιγότερους οπαδούς από το φιλικό του Σαββάτου και η συντριπτική πλειοψηφία ήταν εκεί για να αποχαιρετήσει και να ευχαριστήσει εκείνον.

Οι Ultras κατά τη διάρκεια του αγώνα αδιαφορούσαν για τη δράση στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν καντάδα στον Ιμπραΐμοβιτς με όλο το ρεπερτόριο των τραγουδιών τους. Από ξεχωριστά τμήματα του κοινού που απλά φώναζαν «Zlatan» το ένα στο άλλο, μπρος-πίσω και σταδιακά όλο και πιο γρήγορα, μέχρι το κλασικό «Zlatan, ole, ole, ole, ole», μέχρι την πιο δημιουργική χρήση του «Zlatan Ibrahimovic» υπό τους ήχους του «Go West» των Pet Shop Boys, οι οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν εμφανή τη διαρκή αγάπη τους.

Το σφύριγμα της λήξης έγινε δεκτό με μια τεράστια ιαχή, καθώς στη γιγαντοοθόνη παιζόταν ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Ιμπραΐμοβιτς στη Σουηδία - και πολλά από τα 62 διεθνή γκολ του, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλειώδους φαλτσαριστού τελειώματος εναντίον της Ιταλίας το 2004.

Κι εκείνη την ώρα οι οπαδοί αποκάλυψαν ένα Tifo, που απεικόνιζε το τρελό γυριστό του Ζλάταν από τα 30 μέτρα τεναντίον της Αγγλίας το 2012, και το μήνυμα: «Tack for zhowen!». - «Ευχαριστώ για το σόου!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα