Ομόνοια: Η φιλοσοφία Νταμπράουσκας ενόψει του φιλικού και η περαιτέρω ενίσχυση

Ομόνοια: Η φιλοσοφία Νταμπράουσκας ενόψει του φιλικού και η περαιτέρω ενίσχυση

Newsroom
omonoia_dabraouskas
Τα βλέμματα στο φιλικό με την Κρακόβια αφενός και αφετέρου στις μεταγραφικές εξελίξεις στην Ομόνοια.

Προ των πυλών το πρώτο φιλικό για το Τριφύλλι στην Πολωνία με την MKS Cracovia, (19:00 Ομόνοια TV). Μέσω του οποίου δίνεται στον Λιθουανό τεχνικό των πρασίνων η ευκαιρία να προβεί στις πρώτες δοκιμές, όλων αυτών που δοκιμάζει στις προπονήσεις.

Με δεδομένες τις σημαντικές αλλαγές στο πράσινο ρόστερ, το κάθε παιχνίδι, έστω και φιλικού χαρακτήρα, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Λιθουανό κόουτς της ομάδας να «φωτογραφίσει» πράγματα. Σαφώς και δεν αποτελούν κριτήριο τα φιλικά, με τους παίκτες να έχουν «βαριά πόδια», άλλωστε είναι ορθότατο το σλόγκαν «τα φιλικά είναι μόνο για τους προπονητές». Και τα όποια συμπεράσματα εξαχθούν θα είναι αποκλειστικά και μόνο για το προπονητικό σταφ και τους συνεργάτες του.

Χωρίς αμφιβολία πάντως, τα φιλικά προετοιμασίας των «πράσινων» και προϊόντος του χρόνου, θα αποτελέσουν ένα πρώτο ισχυρό δείγμα της φιλοσοφίας του κόουτς «Βλαντ». Στο κεφάλαιο ενίσχυση, εντείνουν οι πράσινοι τις προσπάθειες τους για τις τελευταίες «πινελιές» και δη στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζουν οι περιπτώσεις των Τόνγκια και Koμαρόμι, οι πράσινοι το παλεύουν, γιατί πέραν της δεδομένης ποιότητας, το ότι ανήκουν στη λίστα β’, τις κάνουν ακόμη πιο ελκυστικές.

Γιάννης Αναστασίου όσο και ο Βάλντας Νταμπράουσκας γενικότερα εξετάζουν περιπτώσεις καταλόγου Β’. Καθώς οι θέσεις στην λίστα Α’ σχεδόν έχουν συμπληρωθεί. Ωστόσο κρατάμε «μικρό καλάθι» για όλα. Καθώς, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να ανοίξουν και θέσεις του Α΄ καταλόγου, είτε με παραχώρηση κάποιου ποδοσφαιριστή ως δανεικού, ή ακόμα και με παραχώρηση αν φυσικά έρθουν οι ανάλογες προτάσεις. Ο προγραμματισμός στην Ομόνοια «τρέχει» και δεν θα θεωρηθεί έκπληξη, αν προκύψει εξέλιξη ανά πάσα στιγμή.

Στην Πολώνια βρίσκεται από τα μεσάνυχτα το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού», Φίλιπ Ελάντερ. Τον υποδέχθηκε ο Γιάννης Αναστασίου. Σημαντικό ότι ο Σουηδός διεθνής στόπερ θα προλάβει μία εβδομάδα προπονήσεων στην Πολωνία.

elandrer anastasiou

ΑΓ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα