Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 5-1: Κόκκινος σίφουνας με πεντάρα και εισιτήριο για ημιτελικά

Νίκος Κικίδης
Λιβερπουλ

bet365

Η Λίβερπουλ δεν έδειξε κανέναν οίκτο κόντρα στη Γουέστ Χαμ και με παράσταση στο β΄μέρος τη διέλυσε με 5-1 για να σφραγίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του League Cup.

Η λευκή ισοπαλία κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η αποτυχία να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League φαίνεται πως... εξόργισαν τη Λίβερπουλ, με τη Γουέστ Χαμ να πληρώνει τα σπασμένα! Με χορό των γκολ και ξέσπασμα στο β΄μέρος οι Reds του βασικού Τσιμίκα κατάπιαν την ομάδα του Μαυροπάνου και με το εκκωφαντικό 5-1 σφράγισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του League Cup.

Από το πρώτο σφύριγμα η Λίβερπουλ πήρε τα ηνία του αγώνα και με τον δραστήριο του Έλιοτ απειλούσε την εστία του Αρεολά. Ο νεαρός Άγγλος δεν φοβόταν να δοκιμάσει το πόδι του από μακριά, αλλά τη διαφορά τελικά έκανε το πολύ πιο βαρύ και... έμπειρο δεξί πόδι του Σομποσλάι. Στο 28΄ο Ούγγρος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με ρουκέτα στη γωνία άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ.

Δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Χάκπο αστόχησε με σκαστή κεφαλιά, όμως στο 58΄ο Γκόμες πέρασε τη μπάλα από το μάτι βελόνας για το 2-0. Από εκεί κι έπειτα η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική με τα γκολ να πέφτουν βροχή. Στο 71΄ο Χάκπο πήρε το αίμα του πίσω για το 3-0, προτού ο Μπόουεν μειώσει προσωρινά για τους Λονδρέζους με τρομερό σουτ στο στο 77΄.

Οι Reds ωστόσο δεν έλεγαν να αφήσουν το πόδι από το γκάζι, προειδοποίησαν με ασύλληπτη διπλή ευκαιρία σε δοκάρι του Νούνιες και άστοχο πλασέ του Σαλάχ, προτού τελικά ο Αιγύπτιος τιμωρήσει τους φιλοξενούμενους για το 4-1 στο 82΄. Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Τζόουνς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα δυο λεπτά αργότερα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Γκόμες, Κουάνσα, Φαν Νταικ (60΄Κονατέ), Τσιμίκας (69΄Μπράντλει), Έντο (60΄Αλεξάντερ Άρνολντ), Σομποσλάι (60΄Σαλάχ), Τζόουνς, Έλιοτ, Νούνιες, Χάκπο (78΄Λουίς Ντίας)

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Τσουφάλ (73΄Κέρερ), Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Τζόνσον, Σούτσεκ, Άλβαρες (81΄Ινγκς), Κούντους (73΄Γουόρντ Πράουζ), Φορνάλς, Μπενραχμά (57΄Πακετά), Μπόουεν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EFL CUP Τελευταία Νέα