League Cup: Προκρίθηκε στην επόμενη φάση η Γουλβς με δημιουργό Ποντένσε

Βασίλης Μπαλατσός
Ποντένσε

bet365

H Γουλβς επικράτησε της Μπέρνλι με 2-0 και προκρίθηκε στην τρίτη φάση του League Cup. Έδωσε ασίστ ο βασικός Ποντένσε. Η Νιούκαστλ απέκλεισε τη Νότιγχαμ στα πέναλτι.

Στην τρίτη φάση του League Cup προκρίθηκε η Γουλβς, η οποία υπέταξε με 2-0 την Μπέρνλι της Championship στο «Μολινό». Βασικός αναντικατάστατος και εξαιρετικός ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος έβγαλε εξαιρετική ασίστ.

Οι Λύκοι προηγήθηκαν στο 38', όταν ο Λίμα έβγαλε τη σέντρα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε άστοχη έξοδο και ο Γκέδες πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0. Στο 54' ο Ποντένσε είδε το κενό στην άμυνα της Μπέρνλι, πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον χώρο, ο Γκέδες έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ «τελείωσε» το ματς.

Η Νιούκαστλ απέκλεισε τη Νότιχαμ στην επιστροφή του Τονάλι

Στα πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση στο «City Ground» με τη Νιούκαστλ να είναι η ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι Καρακάξες ήρθαν ισόπαλες με τη Νότιγχαμ Φόρεστ με 1-1 και στα πέναλτι νίκησαν με 4-3. Για τους φιλοξενούμενους ο Γουίλοκ άνοιξε το σκορ στο 1ο λεπτό και στο 50' ο Ζότα Σίλβα ισοφάρισε.

Στα πέναλτι για τη Νιούκαστλ αστόχησε ο Ζοέλιντον, ενώ για τους Reds ήταν μοιραίοι οι Σανγκαρέ και Αβονίγι. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως στο «City Ground» επέστρεψε στη δράση ο Ιταλός χαφ Σάντρο Τονάλι μετά από 308 μέρες στην επανεμφάνιση του στα γήπεδα μετά την ολοκλήρωση της τιμωρίας του για παράνομο στοιχηματισμό.

Από εκεί και πέρα η Γουέστ Χαμ του Ντίνου Μαυροπάνου νίκησε την Μπόρνμουθ με γκολ του Μπόουεν στο 88', ενώ η Κάρντιφ του βασικού και αναντικατάστατου Δημήτρη Γούτα ηττήθηκε από τη Σαουθάμπτον με 5-3. Αξιοσημείωτο πως η Ίπσουιτς της Premier League αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Γουίμπλεντο της League 2.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

  • Γουλβς - Μπέρνλι 2-0
  • Γουέστ Χαμ - Μπόρνμουθ 1-0
  • Γουίμπλετον - Ίπσουιτς 2-2 (4-2 πεν.)
  • Κάρντιφ - Σαουθάμπτον 3-5
  • Κόλτσεστερ - Μπρέντφορντ 0-1
  • Σουόνσι - Γουίκομπ 0-1
  • Νότιγχαμ Φόρεστ - Νιούκαστλ 1-1 (3-4 πεν.)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EFL CUP Τελευταία Νέα