Οφσάιντ: Οι Ολλανδοί σκέφτονται την κατάργησή του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο λόγω... βίας

Ολλανδία - Γαλλία

bet365

Η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KNVB) εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης τoυ οφσάιντ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για να περιορίσει τον αυξανόμενο αριθμό των αγώνων που διακόπτονται λόγω επιθετικότητας για αμφισβητούμενες αποφάσεις.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ολλανδίας (KNVB) εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει το οφσάιντ για τους ερασιτεχνικούς αγώνες ως απάντηση στην αύξηση των βίαιων περιστατικών που προέρχονται από αμφισβητούμενες αποφάσεις. Μόνο την περασμένη σεζόν, 1.864 ερασιτεχνικοί αγώνες διακόπηκαν λόγω βίας, σημειώνοντας αύξηση 58% τα τελευταία πέντε χρόνια και 11% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

«Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για έναν σχετικά μικρό αριθμό σε σύγκριση με τους δεκάδες χιλιάδες αγώνες που διεξάγονται ετησίως, αλλά δεν πρόκειται να το υποβαθμίσουμε», δήλωσε ο Φαν ντερ Ζεε, πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Όπως και στην Αγγλία, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ολλανδία βασίζεται σε βοηθούς διαιτητές, οι οποίοι είναι συχνά ανεκπαίδευτοι. Παρά τα σχόλια της Ομοσπονδίας, δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια, προς το παρόν, για την κατάργηση του οφσάιντ σε οποιοδήποτε επίπεδο στο ολλανδικό ποδόσφαιρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EREDIVISIE Τελευταία Νέα