Ζορζίνιο: Το απόλυτο αφεντικό σε Τσέλσι και Ιταλία

Ζορζίνιο: Το απόλυτο αφεντικό σε Τσέλσι και Ιταλία
«Όσοι δεν καταλαβαίνουν αυτό που κάνω στο γήπεδο, δεν καταλαβαίνουν ποδόσφαιρο» είχε πει και μάλλον πράγματι ο Ζορζίνιο όχι απλά ευλογεί τα γένια του, αλλά λέει μεγάλες αλήθειες.

Ο Ιταλός κεντρικός μέσος, πέρα από σημαντικότατο κομμάτι της Τσέλσι του Τόμας Τούχελ και άνθρωπος που μαζί με τον Ενγκολό Καντέ μπορούσαν να καθορίσουν την μορφή ενός ολόκληρου παιχνιδιού, κάνει και τρομερό Euro με την εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Ο Ζορζίνιο είχε ολοκληρώσει το φετινό Champions League – κατακτώντας φυσικά το μετάλλιο του Πρωταθλητή Ευρώπης – όντας ο παίκτης της Τσέλσι με τα περισσότερα τάκλιν (26), τις περισσότερες παρεμβάσεις (26) και τις περισσότερες μεταβιβάσεις προς τους συμπαίκτες του.

Τώρα, στην εθνική ομάδα της Ιταλίας που έχει εντυπωσιάσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με το 3x3 στον όμιλο, τα εφτά γκολ, το επιθετικό ποδόσφαιρο, τα 30 ματς δίχως ήττα και τα διαδοχικά clean sheets, ο μέσος της Τσέλσι κάνει ξανά... κουμάντο.

Με 5 τάκλιν και 7 παρεμβάσεις, έχοντας μάλιστα και 203 πάσες, είναι ξανά ο κορυφαίος για την εθνική ομάδα της πατρίδας του!

 

 

EURO Τελευταία Νέα