Ολλανδία - Τσεχία: H Δανία περιμένει τον αντίπαλό της στο Μπακού

Βασίλης Τεμπέλης
Ολλανδία - Τσεχία: H Δανία περιμένει τον αντίπαλό της στο Μπακού
Ολλανδία και Τσεχία συγκρούονται για τρίτη φορά σε τελική φάση Euro, ψάχνοντας την πρόκριση που θα φέρει μία εκ των δύο αντιμέτωπη της Δανίας στα προημιτελικά της διοργάνωσης στις 3 Ιουλίου στο Μπακού.

Η Ολλανδία και η Τσεχία διεκδικούν το απόγευμα της Κυριακής (27/6, 19:00, ANT1, Live Gazzetta) το τρίτο χρονικά εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro, όπου θέση έχουν κλείσει ήδη η Δανία (νίκησε 4-0 την Ουαλία) και η Ιταλία (νίκησε 2-1 στην παράταση την Αυστρία). Στην «Πούσκας Αρένα» θα προκύψει και το πρώτο ζευγάρι των «8», καθώς η ομάδα που θα προκριθεί, θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Δανία στο Μπακού (3/7).

Οράνιε με φόρα, πρώτη φορά εκτός Άμστερνταμ

H Ολλανδία έρχεται με φόρα από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, καθώς πανηγύρισε τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς. Με το απόλυτο και την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση στη φάση των ομίλων (καμία άλλη ομάδα δεν σκόραρε 8 γκολ) εξασφάλισε την πρόκριση από τη δεύτερη αγωνιστική, σφράγισε και την πρωτιά στην τρίτη και τελευταία. Ντεπάι, Βαϊνάλντουμ και Ντάμφρις έχουν κάνει «πράγματα και θαύματα» για την ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ, η οποία για πρώτη φορά μετακομίζει εκτός βάσης. Ταξίδεψε στη Βουδαπέστη για το πρώτο της ευρωπαϊκό νοκ-άουτ από το 2008, ενώ έπαιξε όλα τα ματς του ομίλου στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ολλανδίας υποστήριξε ότι το «τουρνουά ξεκινά από την αρχή στη διοργάνωση». Αν και έθεσε ως πήχη την παρουσία της ομάδας στα ημιτελικά, ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του έχουν όλες τις δυνατότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Χάνει το εναπομείναν κομμάτι της διοργάνωσης ο Λουκ ντε Γιονγκ, αλλά δεν ήταν βασικός. Τα φώτα πέφτουν ξανά στον Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος από τη νέα σεζόν θα φορά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Τόνισε ότι περιμένει δύσκολο ματς και συνέστησε σε όλους «υπομονή μέχρι να έρθει η νίκη και η πρόκριση». Στο παιχνίδι υπάρχει και η... εκδίκηση. Κανείς δεν έχει ξεχάσει τι συνέβη στις 13 Οκτωβρίου 2015, όταν η Ολλανδία για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών γνώρισε την εντός έδρας ήττα (2-3) από την Τσεχία, τερμάτισε τέταρτη και είδε από το... σπίτι της το Euro 2016.

Ονειρεύεται με Σικ η Τσεχία

Η Τσεχία του Μίχαελ Κρμέντσικ προκρίθηκε ως τρίτη, υστερώντας στην ισοβαθμία με την Κροατία (πέρασε ως δεύτερη) και πίσω από την πρώτη, Αγγλία. Παρουσίασε δύο πρόσωπα στη φάση των ομίλων και σίγουρα θέλει να κρατήσει το καλό στην αναμέτρηση της ουγγρικής πρωτεύουσας. Οι προβολείς θα πέσουν ακόμη μια φορά πάνω στον Πάτρικ Σικ, ο οποίος σκόραρε και τα τρία γκολ της ομάδας του στη φάση των ομίλων. Ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι δεν θα έχει στη διάθεσή τον βασικό αριστερό μπακ, Γιαν Μπόριλ, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Αναμένεται να κερδίσει και τη μάχη της εξέδρας, καθώς οι Τσέχοι ή οι Ούγγροι που θα στηρίξουν την Τσεχία αναμένεται να είναι περισσότεροι από τους Ολλανδούς. Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Τσέχων παραδέχτηκε ότι το έργο της ομάδας του είναι δύσκολο, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «η πίστη στα θαύματα δεν απαγορεύεται». Για τους λάτρεις της στατιστικής ή τους... προληπτικούς οι Τσέχοι πανηγύρισαν τρεις προκρίσεις στις ισάριθμες διαδικασίες πέναλτι στο παρελθόν (1976, 1980, 1996).

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα