EURO 2020: H Serie A πρωταγωνιστεί με 33 γκολ στο τουρνουά!

EURO 2020: H Serie A πρωταγωνιστεί με 33 γκολ στο τουρνουά!
H Ιταλία στα ημιτελικά και η Serie A στην κορυφή των γκολ σε αυτό το EURO, σπάζοντας το ρεκόρ της Premier League.

To EURO στην τελική του ευθεία και η Ιταλία κλέβει τις εντυπώσεις! Ομάδα με εξαιρετικά διαστήματα καλής μπάλας, φρεσκάδα, εκρηκτικότητα, έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά και να γίνει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά. Μάλιστα, είναι μόλις η 2η ομάδα στην ιστορία του Euro που κέρδισε και τους 5 πρώτους αγώνες της σε ένα τουρνουά, μετά τη Γαλλία το 1984 (η οποία κέρδισε 5 στα 5 παιχνίδια που έδωσε). Τότε, οι Τρικολόρ δε σταματούσαν πουθενά και κατακτούσαν το τρόπαιο με κορυφαίο τον Μισέλ Πλατινί (9 γκολ)!

Σε αυτό το τουρνουά, το πρωτάθλημα της Serie A τροφοδοτεί με... γκολ και κλέβει την παράσταση! Ναι, οι παίκτες της ιταλικής Serie A έχουν ήδη σκοράρει 33 γκολ συνολικά στο Euro 2020: το νέο απόλυτο ρεκόρ οποιουδήποτε πρωταθλήματος σε οποιαδήποτε τουρνουά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αλλωστε, το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 30 γκολ της αγγλικής Premier League στο Euro 2016. Ο Ρομέλου Λουκάκου έκανε τα πάντα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα η Ιντερ και τα κατάφερε, ωστόσο δεν πήγαν το ίδιο καλά τα πράγματα και στα τελικά της διοργάνωσης. O Bέλγος επιθετικός πέτυχε τέσσερα γκολ στο τουρνουά, όμως ήταν... μόνος κόντρα στους Ατζούρι και δεν μπόρεσε να στείλει τους «Κόκκινους Διαβόλους» στα ημιτελικά.

Ειδικότερα, η Γιουβέντους είναι στην κορυφή, μιας κι έχει προσφέρει 9 γκολ σε αυτή τη διοργάνωση, με τον Κριστιάνο να έχει πέντε, τον Αλβαρο Μοράτα δυο, τον Κιέζα να μετρά ένα γκολ, όπως και ο Ράμσεϊ! Μοράτα και Κιέζα τα... λένε στις 6 Ιουλίου στο Λονδίνο κι έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν το ρεκόρ τους.

Η πρωταθλήτρια Ίντερ έχει προσφέρει 8 γκολ! Τέσσερα ο Λουκάκου, δυο ο Πέρισιτς, ένα γκολ ο Μπαρέλα κι ένα ο Μίλαν Σκρίνιαρ! Η Αταλάντα εκτός από σεντόνι έχει προσφέρει επτά τέρματα στη διοργάνωση. Ο Ρώσος Μίραντσουκ έχει ένα γκολ, ο Γκόζενς επίσης ένα γκολ, όπως και ο Πάσαλιτς, ενώ Πεσίνα και Γιοακίμ Μέλε έχουν δυο τέρματα. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο έχει δυο γκολ, όπως και ο Ινσίνιε της Νάπολι, αλλά και ο Λοκατέλι της Σασουόλο. Ο Μίκελ Ντάμσγκααρντ της Σαμπντόρια και ο Κάρολ Λινέτι της Τορίνο έχουν ένα τέρμα!

Οι ομάδες με τα περισσότερα γκολ και η... απουσία της Ατλέτικο!

Οπως προαναφέραμε, η Γιουβέντους είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας με τα περισσότερα γκολ (9) που έχει προσφέρει στο τουρνουά. Ακολουθεί η Ίντερ και η Μάντσεστερ Σίτι με 8 τέρματα, η Αταλάντα με τη Λίβερπουλ έχουν προσφέρει επτά γκολ, η Λειψία έξι, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 5 γκολ, χάρη στην παρουσία του Μπενζεμά! Η Μπαρτσελόνα είναι χαμηλά, πολύ χαμηλά, έχοντας έναν σκόρερ μόνο, τον Αντουάν Γκριεζμάν, ενώ πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο δεν έχει κανένα γκολ...

 

 

EURO Τελευταία Νέα