Εuro 2024: Η μπάλα που κάνει ακόμα πιο εύκολο το έργο των διαιτητών!

Euro 2024 - Μπάλα
Ποδόσφαιρο του... μέλλοντος, μιας και η μπάλα στο EURO 2024 θα έχει μικροτσίπ για να υποδεικνύει το χέρι, αλλά και να βοηθά στη λήψη αποφάσεων οφσάιντ.

Ποδόσφαιρο με το βλέμμα στο μέλλον κι ένα μικροτσίπ κάνει τα πράγματα ακόμα πιο απλά! Ειδικότερα, ένα μικροτσίπ θα δίνει την ευκαιρία στους βοηθούς διαιτητές (VAR) να βλέπουν ακριβώς το σημείο όπου η μπάλα έχει χτυπήσει το σώμα. Ακόμη και με επαναλήψεις video μπορεί να είναι δύσκολο να κρίνει κανείς εάν η μπάλα έχει χτυπήσει το χέρι ενός επιθετικού. Άλλωστε, οι κανόνες του παιχνιδιού ορίζουν πως ένα γκολ θα πρέπει να ακυρώνεται αν η μπάλα βρει πρώτα το χέρι και μετά κάποιο άλλο μέρος του σώματος.

Η αρχή θα γίνει με την μπάλα στο Euro 2024 και οι αξιωματούχοι της UEFA εντυπωσιάστηκαν πάρα πολύ από το επίπεδο ακρίβειας. Παράλληλα, το μικροτσίπ μέσα στην μπάλα δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίζει την ακριβή ώρα που κλωτσήθηκε, η οποία, μαζί με τις κάμερες παρακολούθησης άκρων, παρέχουν εξαιρετικά ακριβείς αποφάσεις για το οφσάιντ.

Δεν είναι βέβαιο εάν αυτή η μπάλα θα είναι στο Champions League την επόμενη σεζόν, καθώς το κόστος είναι υψηλό για τους 36 συλλόγους που θα συμμετάσχουν. Το σύστημα chip-in-the-ball είναι πολύ πιο ακριβό από το ημιαυτόματο σύστημα οφσάιντ που χρησιμοποιείται στο Champions League, το οποίο χρησιμοποιεί μόνο κάμερες και παρακολούθηση άκρων.

 

 

EURO Τελευταία Νέα