Τζούριτσιτς: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εθνική Σερβίας!

Νίκος Κικίδης
djurisic_serbia
Τίτλοι τέλους για τον Τζούριτσιτς και τη Σερβία, καθώς ο μέσος του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εθνική ομάδα μετά από 12 χρόνια.

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς έμεινε εκτός προεπιλογής της Σερβίας για το EURO 2024, χάνοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ακόμα ένα μεγάλο τουρνουά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Μια ευκαιρία που όπως αποδείχθηκε ήταν και η τελευταία του, μιας και ο μέσος του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

«Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω την εθνική Σερβίας, να πούμε αντίο, αλλά μόνο στο γήπεδο» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μακροσκελές μήνυμα που ανάρτησε στα social media, ρίχνοντας τίτλους τέλους στη σχέση του με την εθνική ομάδα έπειτα από 12 χρόνια.

Ο Τζούριτσιτς έκανε το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Σερβίας πίσω στο 2012, καταγράφοντας συνολικά 44 συμμετοχές με απολογισμό πέντε γκολ και πέντε ασίστ. Μεταξύ άλλων μέτρησε δυο συμμετοχές στο Μουντιάλ του 2022, ενώ δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε τελική φάση EURO.

Αναλυτικά το μήνυμα του Τζούρισιτς:

«Κάπως έτσι... Το ταξίδι μου ξεκίνησε το 2002... Υπερασπίστηκα την τιμή της χώρας μου σε όλες τις νεότερες κατηγορίες και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο χέρι, οδήγησα τους συμπαίκτες μου σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Περίμενα εκείνη τη μέρα για να παίξω παρέα με τους καλύτερους Σέρβους ποδοσφαιριστές. Θυμάμαι το ντεμπούτο μου σαν να ήταν χθες, και έχουν περάσει περισσότερα από 12 χρόνια.

Πέρασα πολλά με τους συμπαίκτες μου και με φίλους από την εθνική ομάδα. Και καλό και λιγότερο καλό. Στην εθνική ομάδα της Σερβίας συνειδητοποίησα ένα συναίσθημα που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο - ένα αίσθημα υπερηφάνειας ενώ φορούσα το ιερό εθνόσημο στη φανέλα και υπερασπιζόμουν την τιμή της Σερβίας και του λαού της.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι η κορωνίδα της καριέρας μου και είμαι απείρως περήφανος που ήμουν μέρος της γενιάς που μετά από 24 χρόνια οδήγησε τη Σερβία μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο για μένα, αλλά γνωρίζω ότι πρέπει να είναι. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε την εθνική Σερβίας, να πούμε αντίο, αλλά μόνο στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου που, έστω για μια στιγμή, ήταν μέρος της εθνικής Σερβίας. Ήταν τιμή μου να μοιραστώ μαζί σας τα αποδυτήρια και το γήπεδο. Στα καλά και στα άσχημα!

Ευχαριστώ όλους τους εκλέκτορες, αλλά και όλους τους ανθρώπους μέσα και γύρω από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σερβίας, αυτούς που είναι ως επί το πλείστον μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν δυνατή ούτε μία επιτυχία. Σας ευχαριστούμε, Σέρβοι, ευχαριστώ τους οπαδούς που είστε μαζί μας.

Έδωσα ό,τι μπορούσα στο γήπεδο. Μερικές φορές θα μπορούσε σίγουρα να είναι καλύτερο, αλλά να ξέρετε ότι πάντα έκανα το καλύτερο δυνατό. Καλή σας τύχη, και θα μείνω να σας επευφημώ, να ζητωκραυγάζω δυνατά και να περιμένω με ανυπομονησία τις νίκες. Σερβία»!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα