EURO 2024: Οι «Έλληνες» του τουρνουά

Ελληνες
Το Gazzetta σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές των ομάδων της Stoiximan Superleague που βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής τους ομάδας για το EURO 2024.

Γνώστες έχουν γίνει πια οι αποστολές των 24 ομάδων που θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για να πάρουν μέρος στην τελική φάση του EURO 2024. Θυμίζουμε πως κάθε εθνική μπορεί να έχει στη διάθεση της μια 26αδα ποδοσφαιριστών και σε κάθε παιχνίδι οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί θα «κόβουν» από τρεις.

Πλέον γνωρίζουμε και τους παίκτες των κλαμπ της Stoiximan Superleague που θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για το τουρνουά και η... μπίλια έκατσε στον αριθμό 12. Εξ αυτών, πέντε είναι του Παναθηναϊκού, τέσσερις της ΑΕΚ, ένας του ΠΑΟΚ, δυο του Παναιτωλικού ενώ ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα του Big 4 δεν θα έχει παίκτη στη διοργάνωση.

Η τριάδα των Σλοβένων και το δίδυμο των Σέρβων

Οι πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού είναι «μοιρασμένοι» σε δυο ομάδες του ίδιου ομίλου. Στη Σλοβενία ο Άντραζ Σπόραρ και ο Άνταμ Τσέριν είναι βασικά και αναντικατάστατα στελέχη της ομάδας, ενώ ο τρίτος της «παρέας» Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, βρίσκεται επίσης στις επιλογές του Ματίας Κεκ, έχοντας σημαντικό ρόλο στην εθνική του ομάδα.

Από την άλλη στην αποστολή της Σερβίας βρίσκονται ακόμα δυο Πράσινοι. Ο... γνωστός Φίλιπ Μλαντένοβιτς και ο «νεοφερμένος» Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ο 29χρονος μέσος από αυτό το καλοκαίρι και για την επόμενη τριετία θα αγωνίζεται με το τριφύλλι στο στήθος και οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν σε δράση τον νέο ποδοσφαιριστή της ομάδας τους, καθώς είναι βασικός στα πλάνα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς.

Η Σλοβενία και η Σερβία βρίσκονται στον 3ο Όμιλο του EURO 2024, μαζί με Αγγλία και Δανία.

Φυσικά υπάρχουν και δύο... αστερίσκοι. Από τη μία ο Τούρκος, Σαμέτ Ακαϊντίν, ο οποίος είναι δανεικός από τη Φενέρμπαχτσε μέχρι τις 30 Ιουνίου, όμως αναμένεται να μη συνεχίσει στο Τριφύλλι και από την άλλη ο δανεικός στη Χάιντουκ Σπλιτ, Λάζλο Κλαϊνχάισλερ που κλήθηκε στην Ουγγαρία.

Κιτρινόμαυρο καρέ

Σε αντίθεση με τους διεθνείς του Παναθηναϊκού οι τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ βρίσκονται... διασκορπισμένοι σε τέσσερις ομάδες. Αρχικά στον 1o Όμιλο βρίσκεται η Ελβετία του Στίβεν Τσούμπερ. Ο εκ των αρχηγών του Δικεφάλου μπορεί να έχασε το Μουντιάλ του 2022, καθώς έκανε επέμβαση για να είναι έτοιμος για το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, όμως δήλωσε κανονικά το παρών για το ραντεβού της Γερμανίας. Μάλιστα επέστρεψε στις επιλογές του Μουράτ Γιακίν έπειτα από ένα χρόνο.

Στον 2ο Όμιλο αγωνίζεται η Κροατία του Ντομαγκόι Βίντα. Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός της Ένωσης και υπαρχηγός της εθνικής του ομάδας, πίσω από τον Λούκα Μόντριτς, θα είναι στη διάθεση του Zλάτκο Ντάλιτς σε τέταρτο διαδοχικό τουρνουά. Αντίπαλοι της Χρβάτσκα είναι η Αλβανία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Στο 3ο Group συμπαίκτης των Μλαντένοβιτς και Μαξίμοβιτς στη Σερβία θα είναι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. O 29χρονος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στις κλήσεις τις εθνικής του μετά από τρία χρόνια και για πρώτη φορά θα είναι μέλος των Σέρβων σε μεγάλο τουρνουά.

Στον 4ο Όμιλο μαζί με Γαλλία, Ολλανδία και Αυστρία βρίσκεται η Πολωνία του Νταμιάν Σιμάνσκι. Ο αμυντικός χαφ της Ένωσης κέρδισε τη θέση του στην τελική 26αδα και θα είναι μέλος της εθνικής του ομάδας για δεύτερο διαδοχικό τουρνουά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο πρωταθλητής Ζίβκοβιτς έκλεισε την τετράδα των Σέρβων

Μπορεί η Σλοβενία να έχει τους τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού, όμως η ομάδα με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι η Σερβία. Εκτός από τον Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ και τους Μλαντένοβιτς - Μαξίμοβιτς του Tριφυλλιού ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πλαισίωσε την... ελληνική τετράδα.

O εξτρέμ του ΠΑΟΚ λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος της ιστορία του ΠΑΟΚ ταξιδεύει με τη Σερβία στη Γερμανία για το EURO 2024. Ο 27χρονος winger είναι από τα κομβικά «γρανάζια» στη... μηχανή του Στοΐκοβιτς και αυτό θα είναι το πρώτο του EURO, όμως συνολικά το τρίτο του μεγάλο τουρνουά, καθώς είχε αγωνιστεί στα Μουντιάλ του 2018 και του 2022.

Τα... Καναρίνια από τη Γεωργία

Η τέταρτη ομάδα που έχει εκπροσώπηση στο EURO 2024 και μάλιστα διπλή είναι ο Παναιτωλικός. Φυσικά με τον «αστερίσκο» πως αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές μένουν ελεύθεροι στις 30 Ιουνίου και έχουν ελάχιστες πιθανότητες να παραμείνουν στο Αγρίνιο.

Ο λόγος για τον 28χρονο εξτρέμ Λέβαν Σενγκέλια που είναι βασικός στην εθνική του και τον συνομήλικο του κεντρικό αμυντικό Τζεμάλ Ταμπίτζε, ο οποίος με τις εμφανίσεις του με τα κιτρινομπλέ κέρδισε τη θέση του στις κλήσεις της Γεωργίας, η οποία άφησε εκτός τουρνουά την Ελλάδα. Οι Γεωργιανοί αγωνίζονται στον 6ο Όμιλο με Πορτογαλία, Τουρκία και Τσεχία.

Οι ποδοσφαιριστές της Stoiximan Superleague που πάνε Γερμανία

  • Σλοβενία: Άντραζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν, Μπέντζαμιν Βέρμπιτς
  • Σερβία: Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Φίλιπ Μλαντένοβιτς, Νεμάνια Μαξίμοβιτς, Αντρίγια Ζίβκοβιτς
  • Κροατία: Ντομαγκόι Βίντα
  • Πολωνία: Ντάμιαν Σιμάνσκι
  • Ελβετία: Στίβεν Τσούμπερ
  • Γεωργία: Λέβαν Σενγκέλια, Τζεμάλ Ταμπίτζε
  • *Τουρκία: Σαμέτ Ακαϊντίν (δανεικός από τη Φενέρ)
  • *Ουγγαρία: Λάζλο Κλαϊνχάισλερ (δανεικός στη Χάιντουκ)

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα