EURO 2024: Οι έξι «Κύπριοι» του τουρνουά

cyta_euro_2024
Το Gazzetta Cyprus σας παρουσιάζει τους έξι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Κύπρου και βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής τους ομάδας για το EURO 2024.

Το βράδυ της 7ης Ιουνίου «έκλεισαν» οι αποστολές των 24 ομάδων που θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για το EURO 2024. Πλέον γνωρίζουμε οριστικά και τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Κύπρο, οι οποίοι κλήθηκαν από την εθνική τους ομάδα για το κορυφαίο τουρνουά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τελικά έξι παίκτες του πρωταθλήματος Cyta θα πάνε στα γήπεδα της Γερμανίας, εκ των οποίων οι τρεις αγωνίζονται στον ΑΠΟΕΛ, δυο διεθνείς έχει η Πάφος και έναν η Ομόνοια.

Οι γαλαζοκίτρινοι της Γεωργίας και ο... αντί-Όμπλακ

Ο πρωταθλητής Κύπρου, ΑΠΟΕΛ, θα έχει διπλή εκπροσώπηση στην αποστολή της εθνικής ομάδας της «πρωτάρας» Γεωργίας. Ο Βίλι Σανιόλ κάλεσε στην αποστολή τόσο τον σέντερ φορ Γκιόργκι Κβιλιτάια, όσο και τον στόπερ, Λάσα Ντβάλι. Μάλιστα αμφότεροι αγωνίστηκαν στα Play Off του Nations League κόντρα σε Λουξεμβούργο και Ελλάδα, με τον 30χρονο φορ να έχει ρόλο αναπληρωματικού και τον 29χρονο αμυντικό να είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Ο τρίτος διεθνής ποδοσφαιριστής της ομάδας του Ρικάρντο Σα Πίντο που θα ταξιδέψει στη Γερμανία είναι ο Βιντ Μπέλεκ. Ο βασικός τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ είναι σταθερό μέλος της εθνικής ομάδας της Σλοβενίας εδώ και πολλά χρόνια, όμως έχει ρόλο δεύτερου πίσω από τον σταρ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίαν Όμπλακ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Ευρώπης.

Το «δίδυμο» της Πάφου

Από την κυπελλούχο Κύπρου, Πάφο, δυο ποδοσφαιριστές θα βρεθούν στη Γερμανία. Ο βασικός «πορτιέρε» της ομάδας, Ιβίτσα Ίβουσιτς είναι για ακόμα μια φορά στις επιλογές του Ζλάτκο Ντάλιτς και θα δώσει το παρών σε δεύτερο διαδοχικό μεγάλο τουρνουά, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο 29χρονος είναι δεύτερος στην ιεραρχία του «άσου» της Χρβάτσκα πίσω από τον βασικό τερματοφύλακα της Φενέρμπαχτσε, Ντομινίκ Λιβάκοβιτς.

Στο EURO 2024 θα πάει και ο πολυθεσίτης αμυντικός Αντριάν Ρους. Ο Ρουμάνος που έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί ως στόπερ, δεξί μπακ και αμυντικό χαφ, ενώ είναι διεθνής από το 2019. Θυμίζουμε πως ο 28χρονος αμυντικός είναι δανεικός στην Πάφο μέχρι της 30 Ιουνίου από την Πίζα της Serie B.

To τρίτο EURO του Λανγκ

Ο Άνταμ Λανγκ θα ταξιδέψει για τρίτο διαδοχικό EURO με την αποστολή της εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας. Ο κεντρικός αμυντικός της Ομόνοιας ήταν βασικός στο τουρνουά του 2016 και το 2021 παρόλο που ήταν στην αποστολή δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα ματς των Ούγγρων. Στην πορεία της εθνικής του μέχρι την πρόκριση στη Γερμανία ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του.

Οι ποδοσφαιριστές του κυπριακού πρωταθλήματος που πάνε Γερμανία

  • Γεωργία: Γκιόργκι Κβιλιτάια, Λάσα Ντβάλα
  • Σλοβενία: Βιντ Μπέλεκ
  • Kροατία: Ιβίτσα Ίβουσιτς
  • Ρουμανία: Αντριάν Ρους
  • Ουγγαρία: Άνταμ Λανγκ
@Photo credits: eurokinissi, Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα