EURO 2024: Ποιες είναι οι δύο χώρες χωρίς ποδοσφαιριστές από τα εθνικά τους πρωταθλήματα

euro
Η Αλβανία και η Δανία είναι οι δύο χώρες που δεν θα έχουν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τα εθνικά τους πρωταθλήματα στο EURO 2024.

Αντίστροφα για την έναρξη του EURO 2024 μετράει ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού τη Σκωτία την ερχόμενη Παρασκευή και θα ανοίξει τον χορό της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής που θα διαρκέσει για περίπου έναν μήνα.

Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις των προκριματικών ήταν η Αλβανία. Παρότι βρέθηκε σε έναν δύσκολο όμιλο απέναντι σε Πολωνία και Τσεχία η Αλβανία κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου των προκριματικών και να εξασφαλίσει την δεύτερη παρουσία της σε τελικά του EURO.

Η Αλβανία των... μεταναστών και η Δανία που ακολουθεί

Η ομάδα του Σιλβίνιο βρίσκεται μάλιστα και μέσα σε μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία. Πρόκειται για μια από τις δύο ομάδες ολόκληρου του EURO 2024 που δεν θα έχει στα γήπεδα της Γερμανίας κάποιον ποδοσφαιριστή από το εθνικό της πρωτάθλημα.

Παρότι ο Βραζιλιάνος τεχνικός ζει στην Αλβανία και παρακολουθεί συχνά παιχνίδια του πρωταθλήματος της χώρας, αποφάσισε πως κανένας ποδοσφαιριστής της Kategoria Superiore δεν άξιζε θέση στην τελική 26αδα των γειτόνων στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό για την Αλβανία είναι το... μεταναστευτικό, καθώς πολλοί από τους ανθρώπους που έψαξαν ένα καλύτερο μέρος εκτός της πατρίδας τους, γέννησαν παιδιά που πλέον λάμπουν στην Ευρώπη.

Οι 26 ποδοσφαιριστές της Αλβανίας που θα δώσουν το «παρών» στα γήπεδα της Γερμανίας προέρχονται από 13 διαφορετικά πρωταθλήματα, με τους δέκα να αγωνίζονται στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της Serie A.

Η Αλβανία ωστόσο δεν είναι η μοναδική. Διότι στη συγκεκριμένη ιδιαίτερη λίστα βρίσκεται και η Δανία. Οι Δανοί που στο περασμένο EURO κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με την πορεία τους, φτάνοντας μέχρι και τα ημιτελικά, δεν θα έχουν επίσης στη Γερμανία κάποιον ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας.

Ο Κάσπερ Χιούλμαντ παρακολουθεί συνεχώς το πρωτάθλημα της Δανίας, ωστόσο κανείς από τους ποδοσφαιριστές της πρώτης κατηγορίας της χώρας δεν τον έπεισε ώστε να βρεθεί στην τελική 26αδα του EURO 2024. Η Δανία βρίσκεται πιο πίσω από την Αλβανία στον συνολικό αριθμό των διαφορετικών πρωταθλημάτων που αγωνίζονται οι 26 της αποστολής, αριθμώντας επτά διαφορετικές λίγκες, με τους έντεκα της αποστολής να αγωνίζονται στην Premier League.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα