Euro, Κέιν: «Η κατάκτηση του τροπαίου δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο νομίζει ο κόσμος»

Euro, Κέιν: «Η κατάκτηση του τροπαίου δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο νομίζει ο κόσμος»

Newsroom
Euro, Κέιν: «Η κατάκτηση του τροπαίου δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο νομίζει ο κόσμος»
Ο αρχηγός της Αγγλίας Χάρι Κέιν προσπάθησε να δει τη θετική πλευρά μετά την ήττα στο Γουέμπλεϊ ενόψει του Euro 2024, όπου η ομάδα του έχασε από την Ισλανδία, αλλά ξεκαθάρισε ότι η κατάκτηση του τροπαίου «δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο νομίζει ο κόσμος».

Η Αγγλία ξεκινά την εκστρατεία της στο Euro 2024 εναντίον της Σερβίας την Κυριακή (16/06) στον όμιλο Γ. Ο αρχηγός των Τριών Λιονταριών Χάρι Κέιν περιέγραψε την ήττα-σοκ της ομάδας του από την Ισλανδία ως «κάλεσμα αφύπνισης» ενόψει της διοργάνωσης, θεωρώντας την ως υπενθύμιση ότι η κατάκτηση του τροπαίου «δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο νομίζει ο κόσμος».

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι ένα από τα φαβορί για να σηκώσει το τρόπαιο στη Γερμανία, όταν οι οικοδεσπότες αντιμετωπίζουν τη Σκωτία στο Μόναχο. Τα «Τρία Λιοντάρια» τερμάτισαν δεύτερα στο Euro πριν από τρία χρόνια, γνωρίζοντας την ήττα στα πέναλτι από την Ιταλία στον τελικό, και ο αρχηγός Κέιν ήταν πρόθυμος να αναζητήσει τα θετικά στοιχεία μετά από μια αξέχαστη βραδιά, η οποία μείωσε τις ελπίδες για το πρώτο μεγάλο τρόπαιο από το 1966.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ωραία κλήση αφύπνισης για όλους να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο νομίζει ο κόσμος. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Πέσαμε κάτω από τα στάνταρ μας χωρίς την μπάλα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναθεωρήσουμε και να βελτιωθούμε. Μάλλον δεν υπήρχε αρκετή πείνα στις μονομαχίες, στις δεύτερες μπάλες. Πρέπει να είσαι πιο καθοριστικός, να διατηρείς την πίεση και να πνίγεις πραγματικά τις ομάδες. Έχω πει πολλές φορές να μας κρίνετε από τη απόδοση του τουρνουά, από το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε στο τουρνουά. Φυσικά θα γίνει θόρυβος για την ήττα απ' την Ισλανδία, αλλά νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία από τους φιλάθλους και δικαίως».

 

 

EURO Τελευταία Νέα