Μπουφόν: «Το 80% του γηπέδου θα είναι με Αλβανούς οπαδούς»

Newsroom
Μπουφόν: «Το 80% του γηπέδου θα είναι με Αλβανούς οπαδούς»
Στη μεγάλη «δύναμη» της Αλβανίας που είναι οι οπαδοί της στάθηκε ο Τζίτζι Μπουφόν ενόψει της πρεμιέρας της εθνικής Ιταλίας στο EURO 2024.

Στους ρυθμούς του EURO 2024 κινείται ολόκληρη η Ευρώπη, με τη μεγάλη διοργάνωση να ξεκινά την Παρασκευή με την αναμέτρηση της Γερμανίας με τη Σκωτία. Μεγάλα παιχνίδια ωστόσο αναμένονται και τη δεύτερη ημέρα, με το Ιταλία - Αλβανία να είναι ένα από αυτά που ξεχωρίζουν.

Μπορεί στα... χαρτιά η Ιταλία να είναι το μεγάλο φαβορί και να αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να κάνει το καθήκον της, ωστόσο για τον Τζίτζι Μπουφόν μόνο έτσι δεν θα είναι η ιστορία. Ο Ιταλός θρύλος στάθηκε στη μεγάλη παρουσία των Αλβανών φιλάθλων και στο γεγονός ότι οι οπαδοί της ομάδας του Σιλβίνιο θα κάνουν... χαμό στα γήπεδα της Γερμανίας όπως έκαναν και στην «παρθενική» συμμετοχή της εθνικής τους ομάδας, στο EURO της Γαλλίας το 2016.

«Έχουμε στην πρεμιέρα την Αλβανία. Ένα ματς που μοιάζει το πιο εύκολο για εμάς στον όμιλο. Μόνο έτσι ωστόσο δεν θα είναι καθώς το παιχνίδι αυτό κρύβει πολλές παγίδες διότι η πρεμιέρα από μόνη της είναι πάντα δύσκολη. Ο άλλος λόγος που θεωρώ δύσκολο το παιχνίδι αυτό είναι το γεγονός ότι η Αλβανία βελτιώνεται συνεχώς και έχει πάντα τον κόσμο στο πλευρό της. Θυμάμαι στο EURO της Γαλλίας που σε κάθε παιχνίδι της Αλβανίας το γήπεδο ήταν κατά 80% με τους δικούς της φιλάθλους. Πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και στο Ντόρτμουντ το Σάββατο», δήλωσε ο Μπουφόν ενόψει της πρεμιέρας της Σκουάντρα Ατζούρα με την Αλβανία.

 

 

EURO Τελευταία Νέα