EURO 2024: Πρεμιέρα με οικοδέσποινα Γερμανία στο «τραπέζι» των αστέρων!

Νίκος Κικίδης
Γερμανία
Το EURO 2024 ανοίγει τις πύλες του το βράδυ της Παρασκευής (14/6) με το Γερμανία - Σκωτία, το οποίο θέλει να χαρίσει μια πρώτη υποσχόμενη «γεύση» για τα... προσεχώς.

Η ώρα πλησιάζει και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης φοράει τα καλά του. Το συλλογικό ποδόσφαιρο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για φέτος, περνάει σε δεύτερη μοίρα και σειρά στην Ευρώπη παίρνει το EURO 2024. Το τουρνουά των 24 ευρωπαϊκών ομάδων επιστρέφει στο προσκήνιο μετά από τρία χρόνια και τη νίκη της Ιταλίας, με τους «μονομάχους» να ρίχνονται στις γερμανικές αρένες με κοινή αφετηρία.

Αστέρες από κάθε άκρη της Ευρώπης μαζεύτηκαν στα camps συγκεντρώσεων των εθνικών ομάδων και τα ονόματα που θα χαρίσουν λίγη από τη λάμψη τους στο τουρνουά προκαλούν δέος.

Από τους μπαρουτοκαπνισμένους Κριστιάνο Ρονάλντο, Τόνι Κρόος, Λούκα Μόντριτς και Αντουάν Γκριεζμάν στον «πρίγκιπα» Μπαπέ, τον ηγετικό Μπέλινγκχαμ και τους «μάγους» Πέδρι, Βιρτζ και Φόντεν. Όλοι μαζί εξοπλίζουν μερικές από τις υπερδυνάμεις του κόσμου (Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία), ενώ άλλοι όπως ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια αποτελούν τη μεγάλη ελπίδα μιας μικρής εθνικής σαν τη Γεωργία ώστε να διαπρέψουν.

Οι παραδοσιακές δυνάμεις άλλωστε με τα μεγάλα ονόματα μπορούν να αποτελούν την κύρια ατραξιόν (και) αυτού του EURO, όμως η έξτρα... νοστιμιά βρίσκεται στο αλατοπίπερο που χαρίζουν οι ομάδες - έκπληξη του τουρνουά. Ομάδες όπως η Αλβανία του Σιλβίνιο που τρέλανε άπαντες στα προκριματικά, μέχρι τη Ρουμανία που με τη σειρά της ύψωσε το λάβαρο των Βαλκανίων.

Είναι οι μεταξύ τους μάχες που θα δώσουν το «αλατοπίπερο» στο EURO, φαβορί εναντίον αουτσάιντερ, όπως τυχαίνει και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Στον πρώτο όμιλο άλλωστε η οικοδέσποινα Γερμανία φιλοξενεί τη Σκωτία για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, στο πρώτο «τεστ» μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ. Τα Πάντσερ μετά από ένα απογοητευτικό ταξίδι στο Μουντιάλ του Κατάρ που ολοκληρώθηκε με άδοξο αποκλεισμό από τους ομίλους θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω και να αναθερμάνουν τον κόσμο τους στην πρεμιέρα μέσω μιας νίκης απέναντι στους Σκωτσέζους.

Η ιστορία άλλωστε τους στηρίζει και μάλλον προσθέτει ακόμα ένα βάρος στις πλάτες των Σκωτσέζων, οι οποίοι σε 13 αναμετρήσεις κόντρα στη Γερμανία έχουν πανηγυρίσει μόλις μια νίκη πίσω σε ένα φιλικό ματς του 1999...

Στο Last Dance του Τόνι Κρόος - οποίος επέστρεψε στην εθνική προτού κρεμάσει τα παπούτσια του - οι Γερμανοί αναμένουν τα αποτελέσματα της νέας εποχής, μιας και πρόκειται για το πρώτο EURO από το 2004 κατά το οποίο στον πάγκο δεν θα κάθεται ο Γιόακιμ Λεβ, με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να έχει πάρει πλέον τη σκυτάλη. Μια πρεμιέρα που θέλει να δώσει μια γεύση από τα... προσεχώς, αφήνοντας υποσχέσεις για ένα εντυπωσιακό τουρνουά.

Μέχρι τότε... προσδεθείτε. Το ρολόι κυλά αντίστροφα, η άμμος στην κλεψύδρα αδειάζει και η Ευρώπη αδημονεί. Το EURO επιστρέφει και οι αστέρες έχουν μάζωξη ξανά!

1η αγωνιστική των ομίλων

Παρασκευή, 14 Ιουνίου

22:00 Γερμανία – Σκωτία

Σάββατο, 15 Ιουνίου

16:00 Ουγγαρία – Ελβετία
19:00 Ισπανία – Κροατία
22:00 Ιταλία – Αλβανία

Κυριακή, 16 Ιουνίου

16:00 Πολωνία – Ολλανδία
19:00 Σλοβενία – Δανία
22:00 Σερβία – Αγγλία

Δευτέρα, 17 Ιουνίου

16:00 Ρουμανία – Ουκρανία
19:00 Βέλγιο – Σλοβακία
22:00 Αυστρία – Γαλλία

Τρίτη, 18 Ιουνίου

19:00 Τουρκία – Γεωργία
22:00 Πορτογαλία – Τσεχία

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα