Εθνική Γερμανίας: Το μοναδικό γράμμα του Γκουντογκάν ενόψει της πρεμιέρας

Εθνική Γερμανίας: Το μοναδικό γράμμα του Γκουντογκάν ενόψει της πρεμιέρας

Newsroom
Εθνική Γερμανίας: Το μοναδικό γράμμα του Γκουντογκάν ενόψει της πρεμιέρας
Ενόψει της έναρξης του Euro στα γήπεδα της Γερμανίας, ο Ιλκάι Γκουντογκάν έστειλε μια συναισθηματικά φορτισμένη επιστολή στους υποστηρικτές της Εθνικής ομάδας της χώρας του.

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν έγραψε μια εμπνευσμένη επιστολή στους φίλους της Εθνικής Γερμανίας, λίγο πριν την έναρξη του EURO στα γήπεδα της χώρας.

Ενόψει της πρεμιέρας κόντρα στη Σκωτία στο Μόναχο το βράδυ της Παρασκευής (14/06), ο captain ανέφερε:

«Αγαπητοί οπαδοί,

Το αποψινό παιχνίδι στις 21:00 είναι κάτι παραπάνω από ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα: Να οδηγήσω τη δική μου εθνική στον αγωνιστικό χώρο ως αρχηγός σε μια διοργάνωση εντός έδρας. Και μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω.

Ακριβώς όπως η πορεία μας ως ομάδα ήταν δύσκολη και γεμάτη αποτυχίες τα τελευταία χρόνια, έτσι και εγώ θυμάμαι μια δύσκολη καριέρα με τη φανέλα της DFB. Αισθάνομαι ακόμη πιο περήφανος που οδηγώ τη Γερμανία στον αγωνιστικό χώρο ως ο πρώτος αρχηγός με μεταναστευτικό υπόβαθρο σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Μπορώ να ηγηθώ μιας ομάδας που είναι ξεχωριστή επειδή αποτελείται από τόσες διαφορετικές κουλτούρες και χώρες. Αυτοί ακριβώς είναι οι παράγοντες που θα μας κάνουν δυνατούς ως εθνική Γερμανίας το 2024: Η διαφορετικότητα και η επιρροή διαφορετικών πολιτισμών.

Αυτό που μάθαμε και ζήσαμε στο παρελθόν είναι ότι το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Ζούμε σε εποχές στις οποίες δημιουργούνται όλο και περισσότερα μέτωπα. Εκεί που οι άνθρωποι δεν ακούν πια ο ένας τον άλλον. Υπάρχει διχασμός στην κοινωνία μας

Ως ομάδα, τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θέλουμε να φέρουμε τη χώρα μας πιο κοντά τις επόμενες τέσσερις βδομάδες. Για να δημιουργήσουμε περισσότερη συνοχή. Για να μπορεί ο κόσμος να είναι περήφανος για την εθνική και να είναι ακόμα ανοικτός, με σεβασμό και φιλικός προς εκατομμύρια καλεσμένων που θα επισκεφτουν την όμορφη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες.

Θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης. Αλλά ακόμη και αν δεν κερδίσουμε τον τίτλο στο τέλος, μπορεί να είναι ένα καλό τουρνουά. Όπως και το 2006, όταν ήμουν 15 ετών, μπόρεσα να παρακολουθήσω τα ατμοσφαιρικά φεστιβάλ φιλάθλων. Γιορτάσαμε ένα καλοκαιρινό παραμύθι, αν και τερματίσαμε μόνο τρίτοι. Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι κάποιες ομάδες είναι λίγο πιο σταθερές και καλύτερα δοκιμασμένες από εμάς. Αλλά με τη φανταστική υποστήριξη των οπαδών μας, μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην έδρα μας σε πολλά επίπεδα.

Ως καλοί οικοδεσπότες, ως κοσμοπολίτικη κοινωνία. Και, ελπίζω, στο γήπεδο. Βοηθήστε μας να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα ΜΑΖΙ!».

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα