EURO 2024, εθνική Ουκρανίας: «Όπως οι στρατιώτες στο μέτωπο οφείλουν να αμύνονται, οι παίκτες στο EURO πρέπει να μας εκπροσωπούν»

EURO 2024, εθνική Ουκρανίας: «Όπως οι στρατιώτες στο μέτωπο οφείλουν να αμύνονται, οι παίκτες στο EURO πρέπει να μας εκπροσωπούν»

Newsroom
EURO 2024, εθνική Ουκρανίας: «Όπως οι στρατιώτες στο μέτωπο οφείλουν να αμύνονται, οι παίκτες στο EURO πρέπει να μας εκπροσωπούν»
Ο Αντρέι Σεβτσένκο λίγο πριν την πρεμιέρα του EURO μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρνα η χώρα του, που είναι σε πολεμική διαμάχη με την Ρωσία και τόνισε πως η χώρα του χρειάζεται τη στήριξη όλου κόσμου.

Ο Αντρεί Σβεντέκο ως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του μίλησε λίγο πριν το πρώτο παιχνίδι της εθνικής Ουκρανίας στο EURO 2024 με τη Ρουμανία στις 17/06. Η συμμέτοχη της Ουκρανίας είναι ιδιαίτερη με τους διεθνείς της να δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, για το έθνος τους που εδώ και δύο χρόνια να ζει δύσκολες στιγμές με την πολεμική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Ο άλλοτε σκόρερ της Μίλαν τόνισε πόσο ιδιαίτερη είναι η φετινή αποστολή των Ουκρανών: «Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά το όνομα της Ουκρανίας, θα σήμαινε πολλά για μας αν έκανε ένα καλό τουρνουά. Η πρόκρισή μας στην τελική φάση είναι η απόδειξη πως η χώρα θέλει να ζει, να υποστηρίζει, ότι δεν αγνοεί την καθημερινότητα και ότι κοιτάζει πέρα από τον πόλεμο. Θα μας ανέβαζε το ηθικό αν περνούσαμε τον όμιλο.

Όπως οι στρατιώτες στο μέτωπο οφείλουν να αμύνονται, οι παίκτες στο Euro και οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να μας εκπροσωπούν. Δεν το κρύβω, ο αθλητισμός έχει μεγάλη δύναμη και πρέπει να τη χρησιμοποιεί. Η εθνική είναι μία νεανική και φιλόδοξη ομάδα και αντανακλά τη χώρα μας σήμερα».

Ο Σεβτσένκο μίλησε και για το πόσο διαφορετική είναι η αποστολή του EURO 2024 για πολλούς Ουκρανούς διεθνείς, που μπορέσαν να προκριθούν παρά τις δυσκολίες : «Είναι προφανώς πως αυτό το Euro δεν είναι μία οποιαδήποτε διοργάνωση και κάθε γκολ έχει ανεκτίμητη αξία. Ο γκολκίπερ της Ρεάλ, Λούνιν, και ο επιθετικός της Τσέλσι, Μούντρικ, προέρχονται από το Κράσνονταρ, μία περιοχή που συνεχώς καταστρέφεται από τους Ρώσους.

Το ταλέντο της Ντίναμο Κιέβου, Σαπαρένκο, προέρχεται από την Βέλικα Νοβισίλκα, ένα κατεστραμμένο μέρος που σήμερα δεν έχει ούτε νερό ούτε ηλεκτρικό. Ο Ματβιένκο και ο Ζούμπκοφ, της Σαχτάρ Ντόνετσκ, έχουν γεννηθεί αντίστοιχα στο Σάκι, στην Κριμαία και στην Μακίβκα, περιοχές που έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους όπως το Ντόνετσκ, η πόλη του Ταλοβέροφ και του Τρούμπιν.

Ο Μαλινόβσκι που παίζει στην Τζένοα είναι από το Ζίτομιρ, μία περιοχή που δέχεται καθημερινά χτυπήματα από τους εισβολείς. Δουλέψαμε 2,5 χρόνια για να πάρουμε μέρος σε αυτό το Euro και τώρα μπορούν να συμβούν τα πάντα. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε αλλού, μακριά από τις ρίζες μας αλλά βρήκαμε πάντα θέρμη και κόσμο που ενδιαφέρθηκε για την ιστορία μας».

Επιμέλεια: Μάρθα Χωριανοπούλου

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα