EURO 2024, Κιριτσένκο: «Νόμιζα ότι το ρεκόρ μου θα το έσπαγε μια διάσημη ομάδα, όχι η Αλβανία»

Newsroom
albania_goal_italy
Ο Ντμίτρι Κιριτσένκο, κάτοχος μέχρι πρόσφατα του ρεκόρ για το πιο γρήγορο τέρμα σε Euro σχολίασε την επιτυχία του Μπαϊράμι.

«Πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν σε 23 δευτερόλεπτα;», αναρωτιέται αυτή την Κυριακή (16/06) το Panorama Sport, ένα από τα κορυφαία αθλητικά μέσα ενημέρωσης στα Τίρανα. «Για παράδειγμα: να μπει ένα ιστορικό γκολ για την Αλβανία», απαντά η ίδια η εφημερίδα.

Πέρα από τη μετέπειτα ήττα, ο Μπαϊράμι θα μείνει στα χρονικά των Euro για τη συντριβή του ρεκόρ του Ρώσου Ντμίτρι Κιριτσένκο, ο οποίος στο Euro 2004 στην Πορτογαλία είχε πετύχει το γρηγορότερο μέχρι σήμερα γκολ στην ιστορία του τουρνουά.

Ο Κιριτσένκο χρειάστηκε 67 δευτερόλεπτα. Ο Μπαϊράμι χρειάστηκε μόνο το ένα τρίτο αυτού του χρόνου για να νικήσει τον Ιταλό τερματοφύλακα Ντοναρούμα.

«Το να παίζω με την Αλβανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Όταν το πέτυχα δεν ήξερα ότι ήταν το γρηγορότερο γκολ του τουρνουά . Αλλά χάσαμε και δεν έχω χρόνο να σκέφτομαι αυτό το γκολ», δήλωσε ο 25χρονος σκόρερ ο οποίος αγωνίζεται στη Σασουόλο, αλλά έχει αρκετές ομάδες που θα παίξουν στο Champions League την επόμενη σεζόν να ζητούν τις υπηρεσίες του, συμπεριλαμβανομένης της Μπολόνια.

 

Ο Ντμίτρι Κιριτσένκο, ο οποίος κατάφερε να παίξει στο Euro 2004 αλλά αγωνίστηκε μόνο 12 παιχνίδια με τη Ρωσία, στα οποία σημείωσε 4 γκολ, σχολίασε το ρεκόρ του που «έσπασε» λέγοντας πως:

«Η αλήθεια είναι ότι έμεινα πολύ έκπληκτος όταν είδα ότι ο Μπαϊράμι έσπασε αυτό το ρεκόρ. Πίστευε ότι θα τον ξεπερνούσε μια ομάδα πιο διάσημη από την Αλβανία. Πέτυχε ένα γκολ μετά από 23 δευτερόλεπτα, οπότε συγχαρητήρια».

 

 

EURO Τελευταία Νέα