EURO 2024: Η Αλβανία πρέπει να βάλει τέλος σε ένα «θρυλικό» ρεκόρ της Κροατίας για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης

EURO 2024: Η Αλβανία πρέπει να βάλει τέλος σε ένα «θρυλικό» ρεκόρ της Κροατίας για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης

albania_thema_2023
Ένα ιστορικό ρεκόρ της Κροατίας στις μεγάλες διοργανώσεις καλείται να «σπάσει» η Αλβανία για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στα νοκ άουτ του EURO 2024.

Η Αλβανία κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια στην πρεμιέρα του EURO 2024 απέναντι στους Ιταλούς, ωστόσο παρότι κατάφερε να προηγηθεί, η κλάση της ομάδας του Σπαλέτι έκανε τη διαφορά, με την ομάδα του Σιλβίνιο να ξεκινά με το αριστερό την πορεία της στο ευρωπαϊκό.

Στο στρατόπεδο των Αλβανών ωστόσο εξακολουθούν να πιστεύουν στην πρόκριση, ακόμα και μέσω του ενός από τα συνολικά τέσσερα εισιτήρια των καλύτερων τρίτων των ομίλων. Για να παραμείνει ζωντανή ωστόσο θα πρέπει να καταφέρει να επικρατήσει απέναντι στους Κροάτες, σε έαν do or die παιχνίδι και για τις δύο χώρες.

Τόσο η Αλβανία, όσο και η Κροατία, δεν έχουν βαθμό τη δεδομένη στιγμή κάτι που σημαίνει ότι η νίκη αποτελεί μονόδρομος και για τις δύο πλευρές, εάν θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα του Σιλβίνιο πάντως πρέπει να βάλει τέλος σε ένα «θρυλικό» ρεκόρ της Κροατίας στις μεγάλες διοργανώσεις. Οι Κροάτες δεν έχουν χάσει ποτέ σε 2η αγωνιστική φάσης ομίλων, είτε σε EURO, είτε σε Μουντιάλ.

Η Κροατία μετράει επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες στη συγκεκριμένη φάση και δεν έχει ηττηθεί ποτέ. Η Αλβανία λοιπόν πρέπει να βάλει τέλος σε ένα μεγάλο ρεκόρ που κατέχουν οι Κροάτες εάν θέλει να ελπίζει μέχρι τέλους στην πρώτη της πρόκριση σε νοκ άουτ EURO.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

 

 

EURO Τελευταία Νέα