EURO 2024, Ρουμανία, Video: Fake news ότι οι Ρουμάνοι φώναζαν «Πούτιν» προς τους Ουκρανούς! (vid)

romania_putin
Η Ρουμανία εντυπωσίασε στο γήπεδο με τη μεγάλη νίκη της απέναντι στην Ουκρανία.

Μια είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας και ανέφερε πως οι οπαδοί της Ρουμανίας, φώναζαν προκλητικά το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους Ουκρανούς φιλάθλους, ΔΕΝ ισχύει και πρόκειται για Fake News.

Σύμφωνα με τα ελληνικά Hoaxes, o ήχος στο διακινούμενο βίντεο «αντικαταστάθηκε» και στη θέση του αυθεντικού ήχου μπήκε το «γνωστό άσμα των Ουκρανών οπαδών», από το οποίο «κόπηκε ένα μέρος του». Την εξήγηση αυτή ενστερνίστηκαν πολλά ρουμανικά μέσα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα υβριστικό σύνθημα.

Ποιο είναι, όμως, αυτό το «γνωστό άσμα των Ουκρανών οπαδών»; Ποιο μέρος του κόπηκε;
Καθώς από την ουκρανική κατάρριψη απουσιάζουν σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες, πάμε να εξηγήσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και για ποιο λόγο αυτή η εξήγηση από το Stratcom Centre έγινε ευρέως αποδεκτή.

Το «γνωστό άσμα» αφορά το εξαιρετικά δημοφιλές υβριστικό σύνθημα «Putin khuylo!» ή «Putin khuilo!» (στα ρωσικά: “Путин – хуйло́!“, στα ελληνικά σε ελεύθερη απόδοση: «Πούτιν είσαι μ@λ@κ@ς”), που τραγουδιέται από τους οπαδούς των ουκρανικών ποδοσφαιρικών ομάδων ήδη από το 2014.
Ουκρανοί οπαδοί τραγουδούν το “Πούτιν-χουιλό” το 2014 στο Χάρκοβο

Ως σύνθημα, το “Putin khuylo” διαθέτει μια εξαιρετικά αναγνωρίσιμη μελωδία και μια πάγια και σταθερή μορφή, όπως βεβαιώνει και ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Alexander J. Motyl, ειδικός σε ζητήματα Ουκρανίας, Ρωσίας και Σοβιετικής Ένωσης:

Το σύνθημα “Putin – khuylo!” από τους φιλάθλους της Μέταλιστ και της Σαχτιόρ, Πηγή: Wikipedia Commons

Όπως θα δείξουμε στη συνέχεια, από το εξεταζόμενο βίντεο κόπηκε το “χουιλό”, αλλά διατηρήθηκε το επαναλαμβανόμενο “λα-λα”, προδίδοντας την ταυτότητά του. Η διατήρηση του επαναλαμβανόμενου “λα-λα”, ενός αναπόσπαστου μέρους του συγκεκριμένου συνθήματος, αποτέλεσε το κλειδί για την κατάρριψη του εξεταζόμενου βίντεο.

Εδώ όλο το κείμενο των ελληνικών Hoaxes που εξηγεί τι πραγματικά ισχύει.

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα