Πορτογαλία - Τσεχία στο EURO 2024: Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης

portugal
Οι ώρες και το κανάλι που θα δείξει τις σημερινές (16/6) ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για το EURO 2024: Πορτογαλία - Τσεχία και Τουρκία - Γεωργία.

Η δράση συνεχίζεται για 5η συνεχόμενη μέρα στο EURO 2024 και τελευταία για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, που ολοκληρώνεται με δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που θα καθηλώσουν το κοινό για τον 6ο Όμιλο της διοργάνωσης.

Αρχικά, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία των Λέβαν Σενγκέλια και Τζεμάλ Ταμπίτζε του Παναιτωλικού στις 19:00 με απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ 1 και στη συνέχεια Πορτογαλία και Τσεχία θα τεθούν αντιμέτωπες για τον ίδιο Όμιλο στις 22:00, αναμέτρηση που επίσης θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 1.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα γκολ στην ιστορία των EURO, η Πορτογαλία θα προσπαθήσει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και γιατί όχι να κατακτήσει και το τρόπαιο στα γήπεδα της Γερμανίας. Αυτό θα είναι το 6ο EURO για τον super star της Πορτογαλίας, που έχει καταγράψει συνολικά 25 συμμετοχές, έχοντας σημειώσει 14 γκολ.

Στον πάγκο της βρίσκεται ο Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ, ο οποίος πηγαίνει στο τέταρτο μεγάλο διεθνές τουρνουά του ως προπονητής και το πρώτο του με τους Ίβηρες. Οδήγησε το Βέλγιο στην τρίτη θέση στο Mundial του 2018 και στους προημιτελικούς του EURO 2020, προτού αποκλειστεί στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Έχει μια επιθετική ομάδα στη διάθεσή του και είναι σίγουρος ότι η ομάδα του έχει αρκετή ποιότητα για να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση.

Η Τσεχία θα ποντάρει στην άμυνά της με στόχο να καταφέρει να αντέξει τη σοβαρή πίεση που θα δεχθεί από τους Πορτογάλους στη Λειψία. Αυτή θα είναι η τέταρτη αναμέτρηση σε EURO μεταξύ Πορτογαλίας και Τσεχίας από το 1996. Σε αυτό το διάστημα, μόνο η Ιταλία και η Ισπανία έχουν αναμετρηθεί περισσότερες φορές (5) και θα έχουν μια έκτη συνάντηση στο EURO 2024.

Η Τσεχία νίκησε την πρώτη της αναμέτρηση με την Πορτογαλία το 1996 με σκορ 1-0, ενώ οι Πορτογάλοι επικράτησαν στις δύο τελευταίες (3-1 το 2008, 1-0 το 2012). Η Πορτογαλία έχει σκοράρει 10 γκολ και δέχθηκε μόλις ένα στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις της κόντρα στους Τσέχους και κράτησαν ανέπαφη την εστία της στα τρία τελευταία.

Πιθανές ενδεκάδες:

Πορτογαλία (3-4-3): Κόστα, Σίλβα, Ντίας, Ινάσιο, Νταλότ, Φερνάντες, Βιτίνια, Κανσέλο, Σίλβα, Λέαο, Κ. Ρονάλντο
Τσεχία (3-4-1-2): Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Κρέιτσι, Τσουφάλ, Σούτσεκ, Πρόβοντ, Ντούντερα, Σικ, Μπαράκ, Χλόζεκ

Ιστορικό ντεμπούτο για τη Γεωργία στο EURO

Τουρκία και Γεωργία θα τεθούν αντιμέτωπες στο «Signal Iduna Park» για τον 6ο Όμιλο του EURO 2024, σε μια αναμέτρηση ιστορικής σημασίας για τους Γεωργιανούς. Πρόκειται για το ντεμπούτο τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς δεν είχαν προκριθεί ποτέ στο παρελθόν ως ανεξάρτητη χώρα. Με τους Λέβαν Σενγκέλια και Τζεμάλ Ταμπίτζε του Παναιτωλικού, θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Γεωργία με τα αστέρια της, Γκιόργκι Τσακβετάτζε, Χβίτσα Κβαρατσχέλια και Ζορζ Μικαουτατζέ θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» την Τουρκία με «όπλο» την επίθεσή της. Από το 2012, τρεις από τις οκτώ χώρες που έκαναν το ντεμπούτο τους στο EURO νίκησαν τον πρώτο τους αγώνα στη διοργάνωση, με την Ουκρανία να επικρατεί της Σουηδίας το 2012, την Ουαλία να νικάει τη Σλοβακία τέσσερα χρόνια αργότερα και τη Φινλανδία να σοκάρει τη Δανία στο EURO 2020.

Από την άλλη πλευρά η Τουρκία, δεν τα πήγε καλά στα φιλικά προετοιμασίας της καθώς ηττήθηκε με 6-1 τον Μάρτιο από την Αυστρία και ακολούθησε η ισοπαλία χωρίς σκορ απέναντι στην Ιταλία. Στη συνέχεια, έχασε από την Πολωνία με 2-1 στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας της πριν ταξιδέψει στη Γερμανία. Επιπλέον, η αποτυχία να πάρει στην αποστολή της τον πολλά υποσχόμενο 18χρονο μέσο, Καν Ουζούν, στο τουρνουά έφερε κριτική στο πρόσωπο του τεχνικού της ομάδας, Βιντσέντσο Μοντέλα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τουρκία (4-2-3-1): Γκιουνόκ, Αγιάν, Ντεμιράλ, Μπαρντάκσι, Καντίογλου, Τσαλχάνογλου, Κοκτσού, Ακγκιούν, Γιαζίτσι, Γιλντίζ, Γιλμάζ
Γεωργία (5-3-2): Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Κακαβάτζε, Σενγκέλια, Κοκορασβίλι, Κβεκβεσκίρι, Τσακβετάτζε, Μικαουτάτζε, Κβαρατσχέλια

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα