Αυστρία - Γαλλία 0-1, Video: Με ζόρι και τύχη για μια θετική εκκίνηση

Νίκος Κικίδης
Γαλλία
Η Γαλλία απέτυχε να ενθουσιάσει στην πρεμιέρα της, όμως έστω και με το αυτογκόλ του Βέμπερ λύγισε την αξιόμαχη Αυστρία (0-1) και μπήκε με το δεξί στο EURO 2024.

Το ρόστερ σφύζει από αστερόσκονη, αλλά το ποδόσφαιρο που παρουσίασε δεν ήταν και τόσο... λαμπερό. Στην δική της πρεμιέρα στο EURO 2024 η Γαλλία τα βρήκε σκούρα απέναντι στη δυναμική Αυστρία και χρειάστηκε μια έξτρα δόσης τύχης για να αποφύγει τη γκέλα από την αφετηρία. Με το αυτογκόλ του Βέμπερ να τους δίνει τη λύση οι Μπλε γλίτωσαν από περιττούς μπελάδες, πήραν τη νίκη με 1-0 κι έβαλαν πλώρη για πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Σκόρερ ο... Βέμπερ για τη Γαλλία

Αν και η Γαλλία μπήκε κεφάτη στο ματς πλησιάζοντας μάλιστα στο γκολ σε σουτ του Μπαπέ που εξουδετέρωσε ο Πεντς (8΄), προοδευτικά η Αυστρία πήρε μέτρα στο γήπεδο από τη στιγμή που οι παίκτες του Ράνγκνικ δεν φοβόντουσαν να βάλουν τα πόδια τους στη «φωτιά». Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα εμφανιζόταν και για την Αυστρία, η οποία άγγιξε το γκολ στο 36΄. Έπειτα από όμορφη ανάπτυξη ο Μπαουμγκάρτνερ βρέθηκε στο τετ-α-τετ, αλλά ο Μενιάν τον νίκησε με τα πόδια για να κρατήσει το μηδέν.

Οι βαθμολογίες στο EURO 2024

Κι αφού το 1-0 δεν έγινε σε εκείνο το σημείο, η Γαλλία χτύπησε μόλις δυο λεπτά αργότερα για να πάρει το προβάδισμα. Έπειτα από σέντρα του Μπαπέ από δεξιά ο Βέμπερ έβαλε άτσαλα το κεφάλι του κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μάλιστα ο Μπαπέ σπατάλησε μια καλή στιγμή για το 1-0 εξαιτίας ενός κακού κοντρόλ, αλλά μπροστά στην επόμενη αυτό έμοιαζε... πταίσμα.

Ξέμεινε από καύσιμα η Αυστρία, αλλά ο Μπαπέ...

Στο 54΄άλλωστε ο Γάλλος έτρεξε το μισό γήπεδο, άφησε.... μίλια πίσω τους αντιπάλους του, αλλά στο μοναδικό τετ-α-τετ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι! Υπό άλλες συνθήκες, μια τέτοια χαμένη ευκαιρία θα έδινε θάρρος στην Αυστρία να... ξεθαρρέψει, αλλά ήταν έκδηλο πως οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν ξεμείνει από καύσιμα στο δεύτερο μέρος.

Το πρόγραμμα του EURO 2024

Ο μόνος λόγος μάλιστα που πάλεψαν μέχρι το τέλος ήταν ο Πεντς που απέκρουσε στο 67΄το δυνατό διαγώνιο σουτ του Τουράμ, με τους Γάλλους στο τέλος να παίρνουν το τρίποντο μετά από μάχες και... μπόλικο ξύλο που οδήγησαν τον Μπαπέ να αποχωρήσει στο 90΄με αίματα στη μύτη και τον Γκριεζμάν με επίδεσμο στο κεφάλι....

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Πος, Ντάνσο, Βέμπερ (59΄Τράουνερ), Εμουενέ (88΄Πρας), Σέιβαλντ, Ζάμπιτσερ, Γκρίλιτς (60΄Βίλμερ), Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ, Γκρέγκοριτς (59΄Αρναούτοβιτς)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ, Ραμπιό (71΄Καμαβινγκά), Γκριεζμάν (90΄Φοφανά), Τουράμ, Ντεμπελέ (71΄Κόλο Μουανί), Μπαπέ (90΄Ζιρού)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα