EURO 2024, Γαλλία: Το πλάνο των «τρικολόρ» για τον Μπαπέ και το πρόβλημα που προκύπτει

EURO 2024, Γαλλία: Το πλάνο των «τρικολόρ» για τον Μπαπέ και το πρόβλημα που προκύπτει

Μπαπέ - Γαλλία
Ο Κίλιαν Μπαπέ δεν θα χειρουργηθεί αυτή τη στιγμή στη μύτη και αναμένεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους με ειδική προστατευτική μάσκα. Ποιο είναι το πλάνο της Γαλλίας για τον αρχηγό της και γιατί ο 26χρονος σούπερ σταρ θα ταλαιπωρηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Στις θέσεις τους επέστρεψαν οι καρδιές των Γάλλων μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κιλιάν Μπαπέ. Πράγματι, ο Γάλλος σούπερ σταρ υπέστη κάταγμα στη μύτη στο παιχνίδι με την Αυστρία, ωστόσο το πρόβλημα που αποκόμισε δεν απαιτεί άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Η ομοσπονδία της Γαλλίας ενημέρωσε ότι ο Μπαπέ δεν θα χειρουργηθεί αυτή τη στιγμή, διαψεύδοντας τα χθεσινά δημοσιεύματα. Είναι σίγουρο ωστόσο ότι ο Γάλλος σούπερ σταρ θα επιστρέψει στα γήπεδα της Γερμανίας και θα αγωνιστεί στο EURO 2024 φορώντας ειδική προστατευτική μάσκα έτσι ώστε να μειώσει κάθε πιθανό κίνδυνο νέου τραυματισμού στη μύτη του.

Πότε θα επιστρέψει ο Μπαπέ

Σύμφωνα με το RMC η κατάσταση του Μπαπέ δεν είναι τόσο σοβαρή όσο φάνηκε σε πρώτο πλάνο. Από τη στιγμή που η επέμβαση δεν είναι απαραίτητη, ο Γάλλος θα χρειαστεί απλώς μια προστατευτική μάσκα για να αγωνιστεί και πάλι. Όπως αναφέρουν οι Γάλλοι, ο Μπαπέ μπορεί να λάβει το «πράσινο» φως ακόμα και για την ερχόμενη αναμέτρηση της Παρασκευής (21/06) για το μεγάλο παιχνίδι με την Ολλανδία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του EURO 2024.

Στο στρατόπεδο της Γαλλίας ωστόσο δεν θέλουν να ρισκάρουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο 26χρονος σταρ θα μείνει εκτός από τη μεγάλη μάχη με τους «Οράνιε». Στόχος των Γάλλων είναι να «καθαρίσουν» την πρόκριση και την πρώτη θέση απέναντι στην Ολλανδία ώστε να μην χρειαστεί να αγωνιστεί ξανά ο Μπαπέ στη φάση των ομίλων, με τον Ντεσάν να ευελπιστεί να μην χρειαστεί να ρίξει στη μάχη τον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Πολωνία.

Το πρόβλημα που προκύπτει για τον Γάλλο

Παρότι γλίτωσε το χειρουργείο, ο Μπαπέ θα αντιμετωπίσει προβλήματα, κυρίως τις πρώτες ημέρες. Μπορεί η ειδική μάσκα να προστατεύει τη μύτη του ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο ο 26χρονος θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την αναπνοή του, όπως ανέφερε στο RMC ένας Γάλλος γιατρός.

Το πρήξιμο στη μύτη, σε συνδυασμό με την πίεση της μάσκας, αναμένεται να δυσκολέψουν τον Μπαπέ στον τομέα της αναπνοής τις πρώτες ημέρες. Σύμφωνα με τον Γάλλο γιατρό, το πρόβλημα αυτό θα επιβραδυνθεί σταδιακά και θα αποκατασταθεί ολοκληρωτικά πριν από την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

 

 

EURO Τελευταία Νέα