Gazzetta Eurotrip / ΗΜΕΡΑ 5η: Μαθήματα ελληνικών σε Γάλλους, νατοϊκό αλφάβητο και... εισβολείς Σκωτσέζοι στο πολύχρομο Ντίσελντορφ (vid)

γυγ
Η 5η ημέρα του Eurotrip του Gazzetta by Novibet μάς βρήκε στο ηλιόλουστο Ντίσελντορφ και κινηθήκαμε στους ρυθμούς του Αυστρία-Γαλλία - εκεί όπου οι Σκωτσέζοι έκαναν τη δική τους... εισβολή!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Η 5η του Eurotrip του Gazzetta by Novibet ημέρα είχε δύο πολύ σημαντικά challenges για την αποστολή του Gazzetta: Το πρώτο ήταν να μη χάσουμε το αμάξι μας στα άπειρα, μακρινά (από το γήπεδο) και χαοτικά πάρκινγκ. Το καταφέραμε.

Το δεύτερο challenge ήταν να κάνουμε Γάλλους να μιλήσουν ελληνικά. Το πετύχαμε κι αυτό. Αν και εκεί που βλέπαμε την παλιά πόλη του Ντίσελντορφ να έχει κατακλιστεί από Αυστριακούς και Γάλλους, ξαφνικά ακούσαμε βρετανικές ιαχές. Γυρνώντας το κεφάλι μας είδαμε Σκωτσέζους με τα γνωστά κλιτ να περπατούν και να φωνάζουν συνθήματα. Kάποιοι Αυστριακοί κοιμήθηκαν κατά γης, απολαμβάνοντας τον πλούσιο ήλιο που έλουζε την πόλη.

Ήταν πραγματικά η ως τώρα ομορφότερη ατμόσφαιρα που έχουμε ζήσει. Τραγούδια, διάθεση, άφθονη μπύρα... Τόση μπύρα που κάποιοι Γάλλοι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τα καπέλα στο κεφάλι τους για να τη μεταφέρουν. Άμα θέλει ο άνθρωπος...

Βέβαια, για να τα δούμε όλα αυτά έπρεπε να μεταφερθούμε στην πόλη του Ντίσελντορφ. Από την περιοχή που μένουμε η απόσταση είναι περίπου μία ώρα. Σ' αυτήν τη μία ώρα τι μπορεί να μάθει ένας άνθρωπος;

Νατοϊκό αλφάβητο και γαλλικά γέλια στην ερώτηση του Gazzetta για το αν οι τρικολόρ θα πάρουν το Euro

Πιστεύω πολλά. Όμως, ρε παιδιά, με το χέρι στην καρδιά πείτε μου κάτι. Υπήρχε περίπτωση στους τέσσερις ανθρώπους οι δύο να ξέρουν το νατοϊκό αλφάβητο; Ευτυχώς, ο Βασίλης που ήταν δίπλα μου δεν είχε ιδέα για την ύπαρξή του όπως κι εγώ και κάπως ένιωσα λιγότερο άβολα που δεν ήξερα ότι η αλφαβήτα είναι η εξής: Α-lpha, B-ravo, C-harlie, D-elta, E-cho, F-ox, G-olf, H-otel, I-ndia, J-uliet, K-ilo, L-ima, M-ike, N-ovember, O-scar, P-apa, Q-uembec, R-omeo, S-ierra, T-ango, U-niform, V-ictor, W-hiskey, Y-unkey, Z-ulu.

Τώρα που τη μάθαμε είμαστε έτοιμοι για να γίνουμε πιλότοι ή καπετάνιοι. Γέλια μόνο.

Από τη στιγμή που πήγαμε στην πόλη όλα ήταν εξαιρετικά. Εκτός από κάτι τραγικά και μίζερα πανίνι που επιλέξαμε να φάμε με στήθος κοτόπουλο (δηλαδή μια ψιλή φέτα γαλοπούλας), απλά μας το πούλησαν έτσι. Ας είναι... Η ημέρα ήταν γεμάτη και κορυφώθηκε στο γήπεδο όπου έκανε φέτος όργια ο Χρήστος Τζόλης, μ' ένα ματς όπου ήδη το έχουμε ξεχάσει.

Πήραμε τις δηλώσεις μας από τους Πεντς (Αυστρία) και Σαλιμπά (Γαλλία) και γυρίσαμε - για ακόμα μια φορά - μετά τις 2.30 το ξημέρωμα στο δωμάτιό μας. Βέβαια, εδώ να σταθώ και στα γέλια των Γάλλων στην ερώτηση του Gazzetta για το αν πιστεύει ο Σαλιμπά ότι οι τρικολόρ θα επιβεβαιώσουν ότι έχουν έρθει στο τουρνουά ως φαβορί και θα το κατακτήσουν εν τέλει. Μάλλον θα γέλασαν γιατί βλέποντας την ομάδα τους χθες, ούτε οι ίδιοι δεν θα το πιστεύουν ότι τελικά θα επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα