Τουρκία – Γεωργία 3-1, Video: Ο μάγος Γκιουλέρ της χάρισε ιστορική νίκη

Arda Guler 100
Με ασύλληπτη γκολάρα του 19χρονου Αρντά Γκιουλέρ, η Τουρκία λύγισε την αξιόμαχη πρωτάρα Γεωργία (3-1) και νίκησε για πρώτη φορά σε πρεμιέρα της σε EURO – Δύο δοκάρια για το 2-2 είχαν οι Γεωργιανοί, ο Ακαϊντίν έσωσε την Τουρκία στο φινάλε.

Πέντε συμμετοχές μετρούσε μέχρι φέτος σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα η Τουρκία, ισάριθμες ήττες είχε στις πρεμιέρες. Έσπασε το ρόδι στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» του Ντόρτμουντ κόντρα στην Γεωργία (3-1) η οποία, παρότι πρωτάρα, στάθηκε αξιοπρεπέστατα και πάλεψε για την ισοπαλία μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το ατομικό ταλέντο παικτών όπως ο Αρντά Γκιουλέρ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα, με αυτή του Βίλι Σανιόλ να δείχνει ικανή να παλέψει για κάτι καλό και στα υπόλοιπα παιχνίδια του έκτου ομίλου.

Γκολάρα ο Μιλντίρ, απάντησε ο Μικαουτάτζε!

Οι Τούρκοι, με την ώθηση και της κόκκινης εξέδρας, μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και, μόλις στο δέκατο λεπτό, ο Καάν Αϊχάν άγγιξε το 1-0, με την μπάλα από τον συρτό «κεραυνό» του έξω από την περιοχή να χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι και να περνάει βασανιστικά μπροστά από την γραμμή της εστίας του τερματοφύλακα της Βαλένθια.

Μετά το φυσιολογικό τρακάρισμα των πρώτων λεπτών, οι Γεωργιανοί βγήκαν από το καβούκι τους και παραλίγο να προηγηθούν στο σκορ, όταν το σουτ του Κβίχα Κβαρατσχέλια έξω από την περιοχή κόντραρε σε αμυντικό, άλλαξε πορεία και υποχρέωσε τον Μερτ Γκιουνόκ σε πολύ δύσκολη απόκρουση.

Η ομάδα του Μοντέλα έψαχνε περισσότερο το γκολ, πλησίαζε με μεγαλύτερες αξιώσεις και, στο 25’, πήρε κεφάλι στο σκορ με καταπληκτικό βολέ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής του Μερτ Μιλντίρ, στο οποίο ο Μαμαρντασβίλι δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να αντιδράσει. Και ποιος θα μπορούσε άλλωστε;

Δύο λεπτά αργότερα, το αστεράκι της Γιουβέντους Κενάν Γιλντίζ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR ως οφσάιντ. Και, από το πιθανό 2-0, περάσαμε στο 1-1 (32’), με πολύ ωραία ενέργεια του Γκιόργκι Κοτσορασβίλι, ο οποίος «χόρεψε» τον Φερντί Καντιόγλου και γύρισε την μπάλα για το κοντινό πλασέ του Γκεόργκ Μικαουτάτζε.

Οι Γεωργιανοί, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει ακριβώς πριν από το γκολ της ισοφάρισης με ευκαιρία του Γκιόργκι Κιτεϊσβίλι, πήραν τα πάνω τους και ήλεγχαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το ματς μέχρι την ανάπαυλα ψάχνοντας, χωρίς ιδιαίτερη ζέση είναι η αλήθεια, την ανατροπή.

Γκολ – ποίημα του Αρντά Γκιουλέρ!

Η Τουρκία, με 61% κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, είδε την Γεωργία να μπαίνει θαρραλέα και στην επανάληψη, χωρίς όμως να δημιουργήσει βάσιμες προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ.

Οι Τούρκοι πόνταραν πρωτίστως στο ατομικό ταλέντο των παικτών τους, οι Γεωργιανοί έψαχναν την κόντρα μήπως (τους) κάνουν την ζημιά και τα λεπτά κυλούσαν υπέρ της ομάδας του Σανιόλ, η οποία μάλιστα απείλησε με τον Κιτεϊσβίλι.

Μέχρι, βεβαίως, να έρθει το 65ο λεπτό. Ο 19χρονος Γκιουλέρ, άφαντος μέχρι εκείνο το σημείο, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και, με ασύλληπτο curler την έστειλε να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας του Μαμαρντασβίλι, υπενθυμίζοντας γιατί παίζει στην Ρεάλ Μαδρίτης και έχει τεράστιες προοπτικές μπροστά του.

Δύο δοκάρια, 3-1 αντί για 2-2

Τίποτα, όμως, δεν είχε τελειώσει. Ο Ορκούν Κοκτσιού δεν εκμεταλλεύτηκε μια εξαιρετική συνεργασία Γιλντίζ – Καντιόγλου, ενώ ο Κοτσορασβίλι άγγιξε το 2-2, με το σουτ του στο 69’ να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της τουρκικής εστίας.

Η Γεωργία συνέχισε να ψάχνει την ισοφάριση, ο Μαμαρντασβίλι κράτησε ζωντανή την ομάδα του με φοβερή απόκρουση σε κεφαλιά του Γιουσούφ Γιατζιτζί και, στις καθυστερήσεις, παίχτηκε ένα απολαυστικό ποδοσφαιρικό θρίλερ.

Μικαουτάτζε και Κοτσορασβίλι… παρένοχλησαν ο ένας τον άλλον και έστειλαν την μπάλα ελάχιστα άουτ και, στην επόμενη φάση, η μπάλα ύστερα από φάουλ – γέμισμα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μικαουτάτζε την έστειλε προς την εστία, αλλά αυτή βρήκε στον Σαμέτ Ακαϊντίν, με τον πρώην αμυντικό του Παναθηναϊκού να σώνει σχεδόν… άθελά του την ομάδα του.

Οι Γεωργιανοί τα έπαιξαν όλα για όλα, ο Μαμαρντασβίλι προωθήθηκε σε μια στατική φάση και, στην αντεπίθεση, ο Κερέμ Ακτούρκογλου έφυγε μόνος του και, προ κενής εστίας, σφράγισε τη τουρκική νίκη με 3-1.

Τουρκία (Βιντσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ – Μιλντίρ (85’ Τσελίκ), Ακαϊντίν, Μπαρντακσί, Καντιόγλου – Αϊχάν (79’ Ντεμιράλ), Τσαλχάνογλου (90’ Οζτσάν) – Γκιουλέρ (79’ Γιατζιτζί), Κοκτσιού, Γιλντίζ (85’ Ακτούρκογλου) – Γιλμάζ.

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι – Κβερκβρέλια (85’ Ζιβζιβάτζε), Κάσια, Ντβάλι – Κακαμπάτζε, Κοτσορασβίλι, Μεκβιασμπίλι (89’ Αλτουνασβίλι), Χακβετάτζε (74’ Νταβιτασβίλι), Κιτεϊσβίλι (74’ Λοτσοσβίλι) – Μικαουτάτζε, Κβαρατσχέλια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα