Πορτογαλία - Τσεχία 2-1, Video: Λύτρωση στο 90+2΄με τον γιο του Κονσεϊσάο!

Νίκος Κικίδης
Πορτογαλία
Με τον 22χρονο γιο του Κονσεϊσάο να μετατρέπεται σε χρυσή αλλαγή στο 90+2΄η Πορτογαλία λύγισε με ανατροπή 2-1 την Τσεχία και στο φινάλε ανάσανε με την ανακούφιση της νίκης!

Κάθε 90λεπτο του EURO 2024 είναι καταδικασμένο να πλάθει τους δικούς του ήρωες. Πριν από τον αγώνα ήταν ο 41χρονος - ρέκορντμαν Πέπε και ο Ρονάλντο των έξι συμμετοχών σε EURO, όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα η «δάδα» πέρασε στην επόμενη γενιά. Πρωταγωνιστής για την Πορτογαλία δεν ήταν κάποιος μύθος του παρελθόντος, αλλά ο γιος του άλλοτε άσου του ΠΑΟΚ, Σέρχιο Κονσεϊσάο. Με τον 22χρονο, Φρανσίσκο, να μετατρέπεται σε χρυσή αλλαγή στο 90+2΄, οι Ίβηρες λύγισαν με ανατροπή 2-1 την αξιόμαχη Τσεχία και πανηγύρισαν μια πολύτιμη νίκη σε ένα ματς ωστόσο που γέννησε πολλούς προβληματισμούς.

Πορτογαλία στο ναδίρ

Παρά το γεγονός άλλωστε πως από το πρώτο λεπτό οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν τα απόλυτα αφεντικά σε επίπεδα κατοχής, η καλά οχυρωμένη Τσεχία δεν τους άφηνε χώρο για ευκαιρία! Οι Τσέχοι είχαν οπισθοχωρήσει στο δικό τους μισό, είχαν αφήσει τη μπάλα στην Πορτογαλία, όμως α αργή ανάπτυξη των τυπικά γηπεδούχων είχε ως απότοκο ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο.

Ένα χαμένο τετ-α-τετ του Ρονάλντο (πιθανότατα από θέση οφσάιντ) στο 32΄κι ένα ακόμα σουτ του Πορτογάλου που εξουδετέρωσε ο Στάνιεκ στο 45΄ήταν ό,τι καλύτερο είχε να αποδείξει η Πορτογαλία σε ένα άκεφο πρώτο μέρος που θα ξεχαστεί γρήγορα. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε άρδην στην επανάληψη, όμως μια «κανονιά» στο 62΄ θα άναβε το φυτίλι για το τελευταίο ημίωρο.

Ανάσα στις καθυστερήσεις

Στο 62΄συγκεκριμένα ο Προβόντ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με άπιαστο σουτ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την Τσεχία που έγραψε το 1-0 στην πρώτη της ευκαιρία. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ευτύχησαν να ισοφαρίσουν μόλις επτά λεπτά αργότερα όταν έπειτα από ασταθή επέμβαση του Στάνιεκ η μπάλα κόντραρε πάνω στον Χράνατς που την έστειλε άθελά του στο τέρμα της ομάδας του.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι Ίβηρες έψαξαν το γκολ της νίκης κι αφού το VAR ακύρωσε το γκολ του Ζότα στο 87΄λόγω οφσάιντ του Ρονάλντο στην αρχή της φάσης, οι τίτλοι επαίνου πέρασαν στον Κονσεϊσάο. Στο 90+2΄κι έπειτα από τραγικό λάθος του Χράνατς, ο γιος του Κονσεϊσάο εκτέλεσε από τη μικρή περιοχή και άνοιξε λογαριασμό με την εθνική ομάδα - μόλις δυο λεπτά μετά την είσοδό του - στο πιο ιδανικό ματς που θα μπορούσε να φανταστεί!

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγο Κόστα, Νταλότ (63΄Ινάτσιο), Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες (90΄Νέτο), Κανσέλο (90΄Σεμέδο), Βιτίνια (90΄Κονσεϊσάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Ραφαέλ Λεάο (63΄Ζότα), Κριστιάνο Ρονάλντο

Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ): Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Κρέτσι, Τσουφάλ, Ντουντέρα, Σουλτς (79΄Σέβτσικ), Προβόντ (79΄Μπαράκ), Σούτσεκ, Κούχτα (60΄Λινγκρ), Σικ (60΄Σιτίλ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα