Φρανσίσκο Κονσεϊσάο: Ο ήρωας της Πορτογαλίας και η ιδιαίτερη σχέση με… τον ΠΑΟΚ! (vid)

Ο Κονσεισάο με τα παιδιά του
Ο 21χρονος Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, που για πολλούς είναι το next big thing της Πόρτο, μπουσούλησε ποδοσφαιρικά στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, Σέρτζιο.

Ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, είναι ο νέος ήρωας της Πορτογαλίας μέχρι στιγμής στο Euro 2024. Τι σας θυμίζει το επίθετο; Μα, φυσικά, τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, προπονητή που πέρασε με μεγάλη επιτυχία από τον πάγκο των «Δράκων» κι άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ. Τα αδέρφια του, Σέρτζιο και Ροντρίγκο, επίσης είναι ποδοσφαιριστές, όμως ο 21χρονος δεξιός εξτρέμ είναι το next big thing του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο είναι ένα από τα πολλά ταλέντα της Πόρτο και πριν από μερικά χρόνια είχε αποκαλύψει ότι μεγάλωσε βλέποντας ΠΑΟΚ, καθώς εκεί αγωνιζόταν ο πατέρας του, που για εκείνον αποτελεί το... πρότυπο του.

Έκανε ντεμπούτο στα 18 του με την πρώτη ομάδα της Πόρτο και έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής των «Δράκων» που αγωνίστηκε με τη φανέλα της σε αγώνα του UEFA Champions League.

Το βράδυ της Τρίτης (19/6) έζησε τη δική του βραδιά με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας. Πέρασε ως αλλαγή στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης με την Τσεχία και βρήκε δίχτυα δύο λεπτά αργότερα, χαρίζοντας τη νίκη στο συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαρτίνες και αναγκάζοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο να του κάνει μια τεράστια αγκαλιά.

Το γκολ χαρακτηρίζεται ιστορικό και για έναν ακόμη σπουδαίο λόγο. Βλέπετε, ο μπαμπάς Σέρτζιο είχε σκοράρει στο EURO 2000 και ο γιος Φρανσίσκο σκόραρε 24 χρόνια μετά στην ίδια διοργάνωση!

Ο μπαμπάς Σέρτζιο είναι μια ισχυρή προσωπικότητα. Ο χαρακτήρας του διαμορφώθηκε όταν έχασε και τους δύο γονείς του. Γι’ αυτό και πάνω απ’ όλα βάζει την οικογένεια και τα πέντε αγόρια του. Ο Σέρτζιο είναι πια 27 ετών, ο Ροντρίγκο στα 26, ο Μόισες 22, ο Φρανσίσκο έφτασε 21 και ο μικρός της παρέας, ο Ζοσέ είναι μόλις 8 ετών.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ ήταν μόλις 16 ετών όταν ο πατέρας του πέθανε σε ατύχημα με μοτοσικλέτα, ενώ δύο χρόνια αργότερα έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του. Όταν γνώρισε τη γυναίκα του, Λιλιάνα, ήταν 14 ετών. Παντρεύτηκαν πολύ μικροί, εκείνη ήταν 17 και αυτός 20.

«Πάντα θέλαμε να κάνουμε παιδιά. Είναι αλήθεια ότι ψάχναμε για το κορίτσι αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι με τα πέντε αγόρια μας», είχε πει πριν από μερικά χρόνια ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που όσο κι αν φαίνεται περίεργο δεν ώθησε κανένα από τα παιδιά του να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο!

«Δεν είναι κάτι που με στεναχωράει, αλλά δεν τους είπα ποτέ να γίνουν ποδοσφαιριστές. Έτυχε να αρέσει σ’ όλους το ποδόσφαιρο και υπάρχει τεράστια ανταγωνιστικότητα όταν παίζουμε στο σπίτι», θυμάται με ευχαρίστηση ο μπαμπάς Κονσεϊσάο, που βλέπει τους γιους του να του ζητούν συμβουλές γύρω από το ποδόσφαιρο, κάποιες φορές δίνει τη γνώμη του, αλλά τις περισσότερες περιπτώσεις το αποφεύγει και προτιμά να μένει μακριά από τέτοιες συζητήσεις.

Η ζωή της οικογένειας Κονσεϊσάο στη Θεσσαλονίκη

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο το πρώτο διάστημα της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν είχε φέρει την οικογένεια του, που συνέχιζε να ζει είτε στην Κοϊμπρα, είτε στο Αλγκάρβε.

Το καλοκαίρι του 2009, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον «Δικέφαλο», επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τη γυναίκα του και τους τέσσερις γιους του, νοίκιασαν ένα σπίτι στο Πανόραμα και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην πόλη.

Ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας, Σέρτζιο, ήταν 13 ετών τότε και αμέσως εντάθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Λίγο αργότερα τα βήματά του ακολούθησε και ο κατά ένα χρόνο μικρότερος Ροντρίγκο, ενώ ο μικρούλης Φρανσίσκο που ήταν μόλις 7 ετών κλωτσούσε την μπάλα κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί στα γήπεδα «Champions» του διευθυντή των τμημάτων υποδομής του «Δικεφάλου», Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου.

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα