EURO 2024, Ισπανία- Ιταλία: Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης

Newsroom
pellegrini_italy
Οι ώρες και το κανάλι που θα δείξει τις σημερινές (20/6) ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για το EURO 2024: Σλοβενία -Σερβία, Δανία -Αγγλία και Ισπανία- Ιταλία.

Η δράση συνεχίζεται στα γήπεδα της Γερμανίας στο EURO 2024, και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον αγώνα της Ισπανίας με την Ιταλία. Η Σερβία δίνει τη δική της μάχη για... παραμονή στο EURO κόντρα στη Σλοβενία που προέρχεται από ισοπαλία, ενώ η Αγγλία ψάχνει το απόλυτο απέναντι στη Δανία.
.

Σερβία - Σλοβενία για την πρώτη νίκη (ΕΡΤ 1 - 16.00)

Σερβία και Σλοβενία δίνουν το δικό τους ραντεβού με άρωμα... Βαλκανίων στο Μόναχο. Με την πλάτη στον τοίχο η ομάδα του Στοΐκοβιτς ύστερα από την ήττα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από την Αγγλία. Οι Σέρβοι δεν έπεισαν δημιουργικά, κάτι που καλούνται να αλλάξουν απέναντι στους Σλοβένους, ώστε να... φύγουν από τα σχοινιά. Ενδεχόμενη νίκη θα τους βάλει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης, αντίθετα, νέα απώλεια θα τους φέρει πιο κοντά στην... πόρτα της εξόδου. Πλήγμα η απουσία του Κόστιτς, ο οποίος θα χάσει το τουρνουά λόγω τραυματισμού.

Στον αντίποδα, η Σλοβενία του Ματίαζ Κεκ ξεκίνησε με ισοπαλία στην πρεμιέρα του EURO 2024 κόντρα στη Δανία. Οι Σλοβένοι παρουσιάστηκαν με δυο πρόσωπα, ένα κακό στο α' μέρος, βελτιωμένο στο β', όπου κατάφερεν να φέρουν το ματς στα ίσα. Πλέον, καλούνται να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, ώστε να πλησιάσουν στην πρόκριση.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ξανά στο EURO 2000. Τότε, οι Σλοβένοι έφτασαν κοντά στην πρώτη τους νίκη, όμως το 3-0 έγινε 3-3 μέσα σε έξι λεπτά. Μάλιστα, είναι η μοναδική φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου μια ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει έναν αγώνα στον οποίο προηγήθηκε με τρία γκολ διαφορά.

Για το απόλυτο η Αγγλία (ΕΡΤ 1 - 19.00)

Η Αγγλία ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις στο EURO 2024, χωρίς πάντως να πείσει με την εικόνα της. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επικράτησε με γκολ του Μπέλινγκχαμ, έχοντας και δοκάρι με τον Κέιν. Πλέον, καλείται να περάσει και το εμπόδιο της Δανίας για να εξασφαλίσει και το εισιτήριο για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Ο σταρ της Ρεάλ ήταν καθοριστικός για την ομάδα των Τριών Λιονταριών σε κάθε πτυχή του αγώνα με τη Σερβία. Ήταν ο πρώτος παίκτης της Αγγλίας σε επαφές (93), ενώ μόνο ο Ντέκλαν Ράις (81) και ο Κάιλ Γουόκερ (77) επιχείρησαν περισσότερες πάσες από τον 20χρονο.

Η Δανία δεν άρχισε ιδανικά τη διοργάνωση, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σλοβενία και χρειάζεται τους τρεις βαθμούς για να βρεθεί πιο κοντά στην επόμενη φάση. Μπορεί ο Γιάνζα να της... χάλασε την πρεμιέρα, ωστόσο υπήρχαν πολλά χαμόγελα για το γκολ του Έρικσεν, o οποίος έπειτα από 1100 ημέρες άφησε οριστικά πίσω του τον εφιάλτη της κατάρρευσης. Μάλιστα, ο μέσος της Γιουνάιτεντ σε ηλικία 32 ετών και 123 ημερών, έγινε ο γηραιότερος Δανός που βρήκε δίχτυα στο EURO. Αυτή θα είναι η τέταρτη αναμέτρηση ανάμεσα στη Δανία και την Αγγλία σε μεγάλο τουρνουά, με τους Βρετανούς να μετρούν δυο νίκες.

Ισπανία - Ιταλία, το ραντεβού των φαβορί (ΕΡΤ 1 - 22.00)

Η Ισπανία και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία μπήκαν δυνατά στο φετινό Euro και στο Γκελζενκίρχεν θα παίξουν τα ρέστα τους για την πρόκριση, αλλά και την... πρωτιά.

Η Ιταλία του Σπαλέτι στην πρεμιέρα της στο τουρνουά νίκησε την Αλβανία 2-1. Οι Ιταλοί... πάγωσαν, αφού στα 23 δευτερόλεπτα δέχθηκαν γκολ. Ωστόσο, η απάντηση ήρθε γρήγορα από τους Μπαστόνι και Μπαρέλα.

Οι Ιβηρες ήταν... τρομακτικά αποτελεσματικοί, διέλυσαν την Κροατία με 3-0 κι έκαναν με το... καλησπέρα στη διοργάνωση βήμα πρόκρισης. Ο Φαμπιάν Ρουίθ μοίρασε και σκόραρε, ενώ ο Μοράτα έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Αυτή θα είναι η 11η αναμέτρηση μεταξύ της Ισπανίας και της Ιταλίας σε μεγάλη διοργάνωση. Στο EURO έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές και σε Παγκόσμιο Κύπελλο τρείς, αυτό αποτελεί ρεκόρ μεταξύ δύο ευρωπαϊκών εθνών. Τελευταία φορά συναντήθηκαν τον Ιούνιο του 2023 με νίκη της Ισπανίας με 2-1. Συνολικά έχουν αναμετρηθεί 40 φορές στην ιστορία τους με τους Ισπανούς να έχουν προβάδισμα σε νίκες ... έχοντας κερδίσει τους δεκαπέντε αγώνες.

Πιθανές ενδεκάδες

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν, Νάτσο, Κουκουρέγια, Πέδρι, Ρόδρι, Ρουίθ, Γιαμάλ, Μοράτα, Γουίλιαμς

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο, Φρατέζι, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Κιέζα, Σκαμάκα, Πελεγκρίνι

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα